Masser af sne, is, sten, salt og vand på vejene slider på bilerne i disse dage.

Masser af sne, is, sten, salt og vand på vejene slider på bilerne i disse dage.

Ny sne slider på bilerne

Så er snevejret igen over Danmark. Ny sne betyder mere salt og is på vejene, som slider ekstra på bilerne

Stort set hele Danmark oplever minusgrader i disse dage, og det betyder, at der falder masser af sne. Men den megen sne, kombineret med salt og fugt, slider på bilerne, hvis de ikke er beskyttet mod sne og salt. Derfor er det vigtigt at forberede bilen på vinteren netop nu.
"Langt hovedparten af alle rustskader opstår om vinteren. Bilers karosseri tæres som regel allerede hårdt fra november og december, når den første sne og frost sætter ind. Masser af sne og salt på vejene lige nu stiller væsentligt større krav til bilernes modstandskraft. Når de bliver slidt, øges risikoen for, at bund og hulrum angribes af tæring. I det lys er det en rigtig god idé f.eks. at give den rustbeskyttelse," siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.
Virksomheden oplever i øjeblikket, at ekstra mange kunder efterspørger bl.a. RustAttester, hvor bilens evne til at modstå rust undersøges.

Det kan du selv gøre

Danskerne kan imidlertid også gøre en hel del selv for at hjælpe deres bil gennem vinterføret uden alt for mange ?ridser i lakken?. Applus Bilsyn anbefaler, at man vasker bilen hyppigt, helst med voks - også selvom bilen hurtigt bliver snavset igen. En ren og velplejet bil tørrer hurtigere og holder længere.

Publiceret 27 January 2013 09:30