- De ændrede åbningstider er besluttet med udgangspunkt i vores erfaringer og statistikker, der viser hvornår vi får flest henvendelser, siger formand for Faxe Kommunes Erhvervs- og Kulturudvalg Martin Hillerup (Å).

- De ændrede åbningstider er besluttet med udgangspunkt i vores erfaringer og statistikker, der viser hvornår vi får flest henvendelser, siger formand for Faxe Kommunes Erhvervs- og Kulturudvalg Martin Hillerup (Å).

Nye åbningstider hos Bibliotek og Borgerservice

FAXE : Bibliotek og borgerservice i Faxe kommune ændrer den betjente åbningstid og det bliver muligt at bestille tid, hvis du skal have nyt pas.
På Haslev og Faxe biblioteker betyder ændringerne en reduktion af den betjente åbningstid på 3 timer ugentligt, dog således at der ikke længere vil være personlig betjening på Faxe Bibliotek om lørdagen.
Åbningstiderne bliver fremadrettet mere ensartet på ugens øvrige dage, hvilket har været efterspurgt/kommenteret af kommunens borgere gennem det sidste års tid.
På Dalby Bibliotek betyder det, at der fremover vil være åbent tre dage om ugen, i modsætning til de nuværende fire dage om ugen.
- De ændrede åbningstider er besluttet med udgangspunkt i vores erfaringer og statistikker, der viser hvornår vi får flest henvendelser. Vi har på den vis forsøgt at tilpasse tiden efter borgernes behov, fortæller Martin Hillerup, der er formand for Faxe Kommunes Erhvervs- og Kulturudvalg.
Hillerup tilføjer, at behovet for personlig betjening er faldet i takt med at mere og mere kan klares på nettet:
- Mange vælger at betjene sig selv. Det er nemt og fleksibelt. Det samme gælder på vores biblioteker. Her har rigtig mange taget godt imod vores selvbetjeningsløsning, hvor der er åbent en stor del af døgnets timer. Det er meget positivt.
Ansøgning om pas kræver imidlertid altid et personligt fremmøde. Som en ekstra service – og for at undgå kø og ventetid – bliver der derfor nu åbnet op for, at man via kommunens hjemmeside nemt og enkelt kan booke en tid indenfor de næstkommende14 dage. Man kan med andre ord springe køen over. Til gengæld kan man risikere at vente, hvis man ikke har booket en tid.
På baggrund af de kommende erfaringer fra pasområdet, vil det på sigt også blive muligt at booke tid til andre typer af henvendelser. F.eks. når man skal have fornyet sit kørekort eller benytte den bibliotekariske vejledning.
pm

Åbningstiderne ser pr. 28. januar således ud.

Haslev : Mandag kl. 10-17. Tirsdag kl. 10-16. Torsdag kl. 10.18. Fredag kl. 10.15. Lørdag kl. 10-13.
Faxe : Mandag kl. 10-17. Tirsdag kl. 10-16. Torsdag kl. 10-18. Fredag kl. 10-15.
Dalby : Mandag kl. 13-17. Tirsdag kl. 10-14. Torsdag kl. 13-17.

Publiceret 27 January 2013 12:00