Nyt offshore-akademi i Esbjerg

Esbjergs status som Danmarks EnergiMetropol bliver nu styrket med et nyt akademi, og det er til stor glæde for offshore industrien, der længe har efterspurgt sådan et.

Esbjergs status som Danmarks EnergiMetropol bliver nu styrket med et nyt akademi, og det er til stor glæde for offshore industrien, der længe har efterspurgt sådan et.
Esbjerg Kommune og Esbjerg Erhvervsudvikling tager teten og går nu i gang med realiseringen af Danish Offshore Academy (DOA), der har til formål at kunne formidle uddannelser og kompetenceudvikling til potentielle og aktive medarbejdere i offshore industrien samt til virksomheder, der har behov for efteruddannelser og certificeringer for de ansatte.
"Med DOA realiseres et mål om etablering af et vidensbaseret og effektivt akademi, som tager sig af industriens interesser. De mange positive tilkendegivelser fra en række førende aktører viser, at Danish Offshore Academy har potentiale til at støtte og fremme hele energibranchen. Langt hovedparten af de knap 20.000 arbejdspladser inden for offshorebranchen er placeret i Esbjerg, derfor er det naturligt, at vi her i Esbjerg tager skridtet og går i gang med en etableringsproces," siger borgmester Johnny Søtrup i en pressemeddelelse.
John Lesbo, der er formand for Esbjerg Erhvervsudvikling, peger på fordelene ved et akademi:
"Akademiets aktiviteter bliver tresporet. Det vil dreje sig om formidling af uddannelser til personer og virksomheder i ind og udland, videns- og forskningscenter samt markedsføring af danske offshore energi kompetencer. Det styrker dermed erhvervslivet på flere fronter, når samme instans arbejder med kompetence- og udviklingsmuligheder samt erhvervsfremme."
/rwe

Publiceret 27 January 2013 14:00