Det er især de små og økonomivenlige biler der har drevet rekordhandlen i Kolding. Foto: MostPhotos

Det er især de små og økonomivenlige biler der har drevet rekordhandlen i Kolding. Foto: MostPhotos

Rekordår for Koldings bilforhandlere

Aldrig tidligere er der blevet købt så mange nye biler som i 2012. Det er især de billige og økonomiske minibiler, der har fanget koldingensernes interesse, viser en analyse, som Spar Nord Kolding har foretaget.

2012 blev et rekordår for bilsalget i Danmark med 170.000 solgte biler. I Kolding og omegn har 2012 også været et rekordår for bilforhandlerne, der har måttet løbe ekstra stærkt i år.
- Vi har haft det bedste år nogensinde med stor interesse for at købe ny bil, forklarer Fiat- og Kia forhandler i Haderslev og Vojens Arne Fjord-Frandsen.

Minibiler hitter

Det er primært en voldsom stigning i salget af de små og økonomivenlige minibiler, der har drevet rekordhandlen, og det skyldes ifølge Ruth Falk Thomsen, der er erhvervskundechef i Spar Nord Kolding, at koldingenserne har meget stort fokus på deres daglige omkostninger.
- I dag kan du købe en bil til under 100.000 kroner, der oven i købet også er billig i ejerafgift, forsikring og brændstof, og som dermed ikke behøver at belaste budgettet i så stor grad. Og lige nu er budgetsikkerhed enormt vigtig for koldingenserne, der er i rigtig opsparingshumør, forklarer hun.
Den pointe bakker Arne Fjord-Frandsen op og pointerer, at der i 2012 også har været en tendens til, at de nye minibiler har erstattet ældre og dyrere biler, der udover at have belastet pengepungen også har belastet miljøet mere.
Ud over den lave pris har udbetalingen af efterlønspengene ifølge Ruth Falk Thomsen også haft betydning for, at koldingensere har købt flere nye biler i 2012.
- Det generelle forbrug har ikke fået nogen glæde af de 27 milliarder efterlønskroner, som er blevet udbetalt i 2012, men en del af pengene er blevet omsat til rigtig mange nye biler, forklarer hun.

Fint 2013 i vente

Oven på et fantastisk 2012 tegner 2013 ifølge Arne Fjord-Frandsen til også at blive et godt år for bilhandlen.
- Toppen vil nok blive taget af salget i forhold til 2012, men vi regner ikke med, at salget vil falde dramatisk. Dertil er efterspørgslen lige nu for stor, forklarer han og pointerer, at det også i 2013 vil være minibilerne, der kommer til at stå for det store salg.
På landsplan forventer bilbranchen, at bilsalget vil falde fra 170.000 biler i 2012 til 160.000 i 2013.

Publiceret 27 January 2013 10:00