Birthe og Lars Aastrup bag baren i deres

Birthe og Lars Aastrup bag baren i deres "nye" restaurant i shoppingcentret mary's.

Restaurant Neptun er flyttet ind i mary's

Den kendte Vejle restaurant er flyttet fra havnen til byen

Restaurant Neptun er efter 19 år på lystbådehavnen rykket ind i midtbyen i shoppingcentret mary's. Restaurantens lejekontrakt på lystbådehavnen var blevet opsagt til årsskiftet, efter kommunen solgte havnegrunden til Kirk Kapital, men Neptun er allerede i fuld gang igen i sine nye lokaler i mary's.
"Vi synes, vi blev smidt lidt væk fra lystbådehavnen, så vi har lyst til at kæmpe videre. Vores fantastiske personale bakkede os op i beslutningen om at lave noget nyt," fortæller indehaverne Birthe og Lars Aastrup.
Restauratør-parret arbejdede i første omgang på at genåbne i det tidligere Codanhus, men da man ikke kunne blive enige med ejeren, blev der skabt kontakt til mary's.
"Kunderne kræver, at det er tæt på parkering, og det er en af grundene til, at vi har turdet slå os ned her i midtbyen," siger Lars Aastrup med henvisning til det nye p-hus, der er ved at blive bygget bag mary's.
Det nye parkeringshus med 336 pladser åbner til april, og der kommer en gangbro fra p-huset direkte over til shoppingcentret.

Samme koncept

Restaurant Neptun fortsætter med samme koncept, der har vist sig bæredygtigt i 19 år. Ligesom på lystbådehavnen er der meget sæsonbetonet fisk og skaldyr på menukortet, der supplerer de lune retter til frokost og hovedretterne til aften
"Vi har de bedste kødkvaliteter og laver alt fra bunden. Vi sylter selv rødbeder, laver alle dressinger og koger saucer og fonde. Der er intet købt færdigt," fortæller ægteparret Aastrup.
De driver restauranten sammen med tre kokke og fire kokkeelever plus tre tjenere og et antal deltidsanasatte.

Flere gæster

Lejekontrakten på de nye lokaler i mary's blev først underskrevet 6. november, så det er gået stærkt med at renovere og flytte ind i lokalerne, der tidligere har huset andre restauranter.
På lystbådehavnen havde Neptun plads til 100 gæster. I den nye restaurant, der har det samme navn, har man plads til en del flere. Der er 75 pladser indenfor samt 90 pladser udenfor på terrassen, der ligger ved torvet i det overdækkede center. Opdelingen i ude og inde giver blandt andet mulighed for, at Restaurant Neptun kan have et selskab indenfor og samtidig holde a la carte restauranten åben udenfor.
Der er mere info på hjemmesiden restaurant-neptun.dk

null

Publiceret 27 January 2013 12:00