Astronomiforedrag på Myrthuegård

De mange opdagelser af planeter uden for vores eget solsystem over det sidste par år, har sat ny fokus på et af de helt store spørgsmål inden for astronomien.

De mange opdagelser af planeter uden for vores eget solsystem over det sidste par år, har sat ny fokus på et af de helt store spørgsmål inden for astronomien: Hvordan bliver stjerner og planeter dannet - og hvordan er mulighederne for at liv er opstået andre steder uden for vores eget solsystem.
Med et nyt stort radioteleskop "Atacama Large Millimeter Array (ALMA)", som er under opførelse i Chile, kan astronomer zoome ind på unge stjerner og studere fysikken og kemien af gassen og støvet, der bliver til stjerner og planeter. Det vil Jes Jørgensen, fra Center for Stjerne- og Planetdannelse og Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet, fortælle om i sit foredrag, hvor han også kommer ind på, hvordan hans gruppe bruger ALMA til at få indsigt i de tidligste stadier af udviklingen af vores eget solsystem. Desuden vil han inddrage publikum i en spændende opdagelse, arbejdsgruppen har gjort af et simpelt sukker-lignende molekyle omkring en ung stjerne - en af de basale byggesten for liv. Forelæsningen sker i samarbejde med Esbjerg Folkeuniversitet, og det er mandag den 4. februar kl. 19.00. Billetpris er 60 Kr., som betales ved indgangen.

Publiceret 30 January 2013 07:15