Et grænseoverskridende øhop i Vadehavet

Øhop er ikke længere forbeholdt det græske øhav. Konceptet er nu rykket til det dansk-tyske grænseland i en ny cykelrute, som forener cykelferie med øhop og er det første af sin slags i Danmark.

Oplev fem af de flotteste Vadehavsøer i Danmark og Tyskland fra cykelsadlen, bo komfortabelt og få hjælp af Arriva på de længste strækninger. Konceptet søsættes af Destination Sydvestjylland i samarbejde med Arriva.
Destination Sydvestjylland lancerer nu et helt nyt koncept, som forener cykelferie med øhop – på tværs af den dansk-tyske grænse.
Flere og flere ønsker en aktiv ferie i stedet for at gro fast i en liggestol. Vi vil gerne bevæge os og udforske nye steder, hvor naboen ikke nødvendigvis har været.
Med det nye grænseoverskridende cykelkoncept med indbygget øhop kan man holde aktiv ferie og få luft i kinderne, mens man tramper i pedalerne og oplever den smukke Vadehavsnatur.

Komfort i højsædet

Konceptet er udformet som en pakkeløsning med syv overnatninger i komfortable rammer. Cykelgæsterne bor først på det 4-stjernede hotel Atlantis på den tyske Vadehavsø Föhr og herefter i Ribe Byferies attraktive ferielejligheder.
"Det har været afgørende for os at holde fokus på komfort og unikke Vadehavsoplevelser – og mindske det bøvl, der kan være forbundet med cykelferie. Derfor har vi indgået samarbejdet med Arriva, som binder turen mellem øerne sammen på de længste strækninger," fortæller Rasmus Sømod, der er turismekonsulent ved Destination Sydvestjylland. Det grænseoverskridende cykelprojekt er det første af sin slags i Danmark, og den aktive cykelturist kan se frem til storslåede oplevelser på de to tyske Vadehavsøer Föhr og Amrum, som stadig er relativt ukendte blandt danskerne.

Tysk Vadehav og nordfrisisk charme

Her kan man glæde sig til at opleve ægte nordfrisisk gæstfrihed og Föhrs 15 km. lange strand – som sammen med Amrums endeløse, hvide sandbanker er nogle af højdepunkterne på den tyske del af turen, der udgør de tre første dage.
På turens fjerde dag går det med Arriva videre fra Tyskland til Ribe.
"Den helt store fordel er, at man kan kombinere cykelferien med nogle længere stræk, hvor man tager cyklen med i toget og nyder udsigten, mens man får sig en velfortjent pause fra at trampe i pedalerne," fortæller forretningsudvikler Britta Indraccolo fra Arriva.
Gæsterne indkvarteres i Ribe Byferies populære ferielejligheder. De ligger på grænsen mellem Ribes gamle bydel og Nationalpark Vadehavet i Danmarks ældste by. Under opholdet er der fri entré til badeland i Ribe og Esbjerg, så cykelbenene kan komme ned i gear.
"I Ribe Byferie er den sunde livsstil i fokus, og vi kombinerer gæsternes ønske om en aktiv ferie med komfort og et kulturelt tilbageblik til vikingetid og middelalder," siger Britt S. Nielsen, der er direktør i Ribe Byferie.
Med base i Ribe Byferie kan cykelturisten bruge de næste dage på at udforske de tre danske Vadehavsøer.
Den danske del af øhoppet starter på Mandø, hvis charmerende natur endnu er relativt uberørt. Dagen efter skal cykelgæsterne med færgen fra Esbjerg til Fanø, hvor de finder afvekslende Vadehavslandskab, klitheder og plantager. Turens sidste dag byder på en cykeltur over dæmningen til den elskede ferieø Rømø med kilometerbrede sandstrande.
"Nationalpark Vadehavet opleves bedst på cykel. Så mærker man vinden, hører lydende og sanser duften af marsk og hav. Turene langs diget ud til ebbevejen som fører til Mandø er fantastisk," slutter Rasmus Sømod.
Det dansk-tyske øhop lanceres d. 30. marts 2013 og kan bestilles direkte hos Nordsee Radreisen (www.nordsee-radreisen.de).

Publiceret 30 January 2013 09:00