Læge Morten Winthereik. (Privatfoto).

Læge Morten Winthereik. (Privatfoto).

Fællesskabsfølelse på Faxe Sundhedscenter

FAXE: Den privatpraktiserende læge, Morten Winthereik, er flyttet fra kompagniskab i Rønnede til nye lokaler på Faxe Sundhedscenter. Men selvom han er gået solo, føler han sig som en del af et større projekt.
Brændende stearinlys og duften af hyacint byder velkommen, når patienterne træder ind på Morten Winthereiks lille område på Faxe Sundhedscenter. De distancerende, hvide kitler er lagt væk, og der er hældt varm kaffe på kanden i venteværelset. Midt i al ombygningens støv fremstår Morten Winthereiks praksis hyggelig og indbydende.
Men hvorfor flytte til Faxe efter 11 år i Rønnede? Det har flere af hans patienter spurgt den 57-årige læge om.
- Fordi jeg tror, at når man tager et valg, så gør man det altid, fordi det skal føre til noget bedre. Man vælger ikke noget, fordi det er ringere. Jeg tror, at der er fordele ved, at lægerne er samlet i ét stort lægecenter, men også at lægerne er samlet omkring andre faggrupper, som de kan være i et sundhedscenter. Det betyder, at jeg som læge får en masse viden, jeg kan dele med sygeplejerskerne, fysioterapeuterne og røntgensygeplejerskerne. Optimeringen af den viden, man selv har, bliver forstærket, siger Morten Winthereik.

Synergien er på vej

Udover at være læge er Morten Winthereik også kommunal praksiskonsulent, hvor han belyser samarbejdsflader mellem kommune og læger. Derfor har han fulgt med i udviklingen og debatten omkring sundhedscentre i Danmark, og han vidste, at Faxe Sundhedscenter ville få brug for læger.
- Overordnet set tror jeg på tanken om, at sundhedscentre fremmer samarbejdet mellem praktiserende læger og det kommunale sundhedssystem, siger Morten Winthereik.
Han forklarer, at træningsafdelingen ligger længere nede ad gangen, og der udveksler han faglige bemærkninger med fysioterapeuterne. Der støder han også af og til på en af sine patienter, som træner, og får derved en opdatering på patientens sundhedstilstand.
- Det er det, der ligger i tanken om, at der skal være synergi. For synergi har lige fra starten været et af kodeordene omkring centeret. Den synergi kommer stille og roligt, fordi vi her er fælles om et projekt, som har med sundhed, forebyggelse og helbred at gøre. Jeg tror, at patienterne begynder at opleve, at den fælles samarbejdsflade eksisterer, og det hjælper, vurderer Morten Winthereik.
Efter planen er Faxe Sundhedscenter færdigombygget til foråret, og dermed er kimen lagt for, at Faxe by får et lokalt og dynamisk samlingssted. Hvor der er rig mulighed for at tiltrække kvalificeret personale til en bred vifte af sundhedstilbud, som skal bidrage til et mere sammenhængende forløb for den enkelte patient.
pm

Publiceret 30 January 2013 12:00