Medarbejderne i Køge Nord Fysioterapi - fra venstre klinikejer og fysioterapeut Tina Butzback Jensen, fysioterapeut Trine Valgreen Albæk (i midten) og fysioterapeut Anne Ortved Andersen (th).

Medarbejderne i Køge Nord Fysioterapi - fra venstre klinikejer og fysioterapeut Tina Butzback Jensen, fysioterapeut Trine Valgreen Albæk (i midten) og fysioterapeut Anne Ortved Andersen (th).

Holdtræningstilbud til brystopererede

Køge Nord Fysioterapi tilbyder øgede behandlingskompetencer til brystopererede samt nye holdtræningstilbud.

KØGE: - Vi har hos Køge Nord Fysioterapi udvidet kompetencerne inden for undersøgelse og behandling af brystopererede.
Siger klinikejer Tina Butzbach Jensen. To af klinikkens fysioterapeuter kan nemlig nu tilbyde brystopererede kvinder behandling efter Kirsten Tørsleff metoden.
En videnskabelig anerkendt behandlingsmetode til brystopererede, hvor der koncentreret arbejdes med forskydelighed af vævet omkring operationsstedet med henblik på øget blodgennemstrømning til området.
Forskydelighedsbehandlingen koncentrerer sig omkring selve operationsarret og området svarende til brystmusklens forløb. Både ved operationen og navnlig ved strålebehandling sker der en form for sammenlimning og skrumpning af vævet, som gør arret og området omkring arret hårdt, stramt og uelastisk.
Behandlingen foregår som en meget blid behandling i form af nænsom forskydning af arvævet i dybden, og det kan herved faktisk lade sig gøre at forbedre forskydeligheden af selve vævet.
Efter få behandlinger sker der ofte det, at blodgennemstrømningen forøges, næsten som når man åbner for en vandhane, der har været stoppet, som Kirsten Tørsleff selv beskriver det. Ved dernæst at strække arret og det omkringliggende væv bliver hele operationsområdet mere levende og smidigt, og tryk på kar og nerver aftager.
Ved sideløbende og ikke mindst efterfølgende at lave målrettede øvelser, øges effekten af behandlingen yderligere.
- Resultater som større bevægelighed af arm og skulderled, mindsket hævelse i arm og armhule og ikke mindst reduktion af smerterne er blot noget af det behandlingen/træningen kan bidrage med, siger Fysioterapeut Tina Butzback Jensen.

Holdtræning for brystopererede

For at styrke dette tiltag starter Køge Nord Fysioterapi to hold op for brystopererede i uge 9 2013.
Holdene er målrettet kvinder, der er blevet brystopereret som følge af brystcancer. Træningen foregår på små hold - 5-7 deltagere - og der trænes effektivt i 50 minutter. Der lægges vægt på træning af de muskelgrupper, der svækkes og evt. bliver stramme som følge af en operation.
Der oprettes to hold:
Tirsdage kl. 14.30-15.20 varetages af fysioterapeut Tina Butzback Jensen. Første træningsgang den 26. februar. Torsdage kl. 15.00-15.50 varetages af fysioterapeut Anne Ortved Andersen. Første træningsgang den 28. februar.
Man kan vælge at gå én gang ugentligt, eller man kan deltage på begge hold, hvis der er plads. Prisen er efter sygesikringens gældende takster for holdtræning. Tilskud fra sygesikringen forudsætter en gyldig lægehenvisning. Ved medlemskab af Sygeforsikringen "danmark" gives yderligere tilskud.
For yderligere information om behandlingen af brystopererede eller deltagelse på et af Køge Nord Fysioterapis brysthold, kan klinikken kontaktes på 5665 1008.
Direkte tilmelding til holdtræning kan også foregå via klinikkens hjemmeside www.knfys.dk under menupunktet ”Kontakt”.
pm

Publiceret 30 January 2013 15:30