Nicolai i Kolding rundede 120.000 gæster i 2012.

Nicolai i Kolding rundede 120.000 gæster i 2012.

Nicolai har rundet 120.000 gæster

2012 har været rekordernes år i Nicolai og der meldes om fremgang i alle husene. Mere end 120.000 gæster blev det til i 2012 – en fremgang på hele 30 procent

En af de helt store succeser i 2012 – og en væsentlig årsag til den markante stigning – skal man finde i Nicolai Biograf & Café.
Caféen har ramt rigtigt med det italienske koncept og da biografen efter digitaliseringen af begge biografsale også har oplevet en markant fremgang, har de mange frivillige i Film6000 virkelig noget at være stolte af.
De såkaldte Stjernestunder – særarrangementer med udgangspunkt i film - har også i 2012 bidraget til at gøre biografen til et alsidigt kulturtilbud.
De brede, folkelige arrangementer har igen i år fyldt meget i programmet i Nicolai. Majmarked, julemarked, Nicolai Festival og Kulturnat har været de store tilløbsstykker, men også de lidt mindre arrangementer har oplevet øget interesse.
Også Nicolais rolle som kulturelt medborgerhus, hvor foreninger, kor, orkestre og andre aktive borgere i Kolding Kommune kan benytte rammerne, både til arrangementer og til faste øveaftener og møder, er blevet styrket, Og flere nye foreninger er kommet til.
De mange faste brugere er dog ikke talt med i besøgsstatistikken for 2012.
I Nicolais nye, fælles informationskontor, der ligger i samme bygning som Stadsarkivet, kan man også mærke fremgangen.
Her tager man sig bl.a. af de mange henvendelser om lån og leje af mødefaciliteterne i Nicolai – et område, der har været i stærk vækst i det forløbne år.
- Det samlede besøgstal for Nicolai er naturligvis behæftet med en vis usikkerhed,Vi har jo ikke har et tælleapparat ved indgangen til komplekset. Nogle gæster får vi ikke med – andre bliver talt to gange. Men eftersom vi har talt på samme måde hvert år, er der ingen tvivl om, hvilken vej udviklingen går. Nicolai har virkelig vind i sejlene.? siger Kristian Lykkebo, der er koordinator for Nicolai.
Og i Nicolai hviler man ikke på laurbærrene.
Der er masser af nye planer for det kommende år.
Nicolai for børn er vært for en stor børnekulturkonference i foråret, og der arbejdes allerede nu med idéer til, hvordan sommerens projekt i gården skal se ud.
Desuden vil der i 2013 blive arbejdet med at synliggøre husenes aktiviteter, så endnu flere får lyst til at slå et sving forbi kulturkomplekset i Skolegade.

Publiceret 30 January 2013 11:00