Spidskandidaten for Dansk Folkeparti samler på lokalhistoriske bøger. Bogen, som han holder her, er den ældste kendte bog om Kolding.

Spidskandidaten for Dansk Folkeparti samler på lokalhistoriske bøger. Bogen, som han holder her, er den ældste kendte bog om Kolding.

- Vi satser på at blive det næststørste parti

Søren Rasmussen var Socialdemokrat fra barnsben. Men i 2004 valgte han overraskende at skifte til Dansk Folkeparti. Søren Rasmussen er igen Dansk Folkepartis spidskandidat ved Kommunalvalget i Kolding og hvis han ikke selv kan blive borgmester, peger part

Af
Susie Jessen

Søren Rasmussen meldte sig ind i Socialdemokratiet, da han blot var 14 år gammel og blev valgt til Byrådet i 1993.
Med en far, der tidligere var Borgmester for Socialdemokratiet i Kolding, var det oplagt at tro, at han ville være en trofast partisoldat hele sit liv.
Men sådan skulle det ikke gå for den 40-årige Søren Rasmussen.
I 2004 tog han springet og meldte sig ind i Dansk Folkeparti, som han har siddet i Byrådet for lige siden.
- Jeg oplevede, at Socialdemokratiet gradvist fjernede sig fra sine rødder og at de eksempelvis stemte for lukning af plejecentre, hvor jeg kunne se, at Dansk Folkeparti kæmpede imod sådan nogle ting. Jeg mener ikke, at jeg på noget tidspunkt ændrede politik. Det var partiet, der fjernede sig fra mig og ligeså langsomt har Dansk Folkeparti overtaget Socialdemokratiets rolle, fortæller Søren Rasmussen, alt imens han folder hænderne og rykker lidt rundt i den lysebrune træstol i Dansk Folkepartis gruppeværelse på Rådhuset.

Hvad er dine mærkesager?
- Vi har en ambition om, at vi vil have Danmarks bedste folkeskoler i Kolding. Lokalpolitisk kan vi sørge for, at der er ordentlige faciliteter for børnene og at de får et fornuftigt antal undervisningstimer.
Samtidig synes jeg, at det er vigtigt, at vi får en god børnepasning i Kolding Kommune, som også er til rådighed på alternative tidspunkter.

Hvad tror du så, at valgkampen kommer til at handle om?
Den kommer til at handle om økonomi og om borgerne har lyst til at vende tilbage til uansvarlige tider før valget, eller om de fortrækker det på den måde det har kørt på efter valget,

Hvem peger I på som borgmester?
Vi peger på mig som borgmester i Kolding.
Men alt efter hvordan resultatet bliver, vil vi forhandle os frem til en konstituering. Hvis det ikke bliver mig, vil vi pege på Jørn Pedersen som Borgmester. Vi har haft et fremragende samarbejde med ham, hvor vi har haft massiv indflydelse.
Det vil vi gerne fortsætte med, fortæller Søren Rasmussen.

Vil være næststørst
Dansk Folkeparti i Kolding har et massivt antal byrådsmedlemmer set i forhold til andre kommuner.
I øjeblikket sidder der fem byrådsmedlemmer for partiet. Søren Rasmussen håber, at Dansk Folkeparti efter næste valg vil være repræsenteret som det næststørste i Byrådet.
- Efter Venstre håber vi meget på, at vi bliver de største. Så vi håber på et godt valg, lyder det fra Søren Rasmussen.

Hvilke tre ting skal Kolding være kendt for?
Kolding skal være en uddannelsesby og derfor skal det være mere attraktivt for studerende at læse her og også blive her, når de er færdiguddannede.
Så synes jeg, at det er vigtigt, at vi har Danmarks bedste folkeskole i Kolding og til sidst mener jeg, at Kolding skal være kendt som en attraktiv turist- og handelsby. Det gælder også i forhold til byerne omkring Kolding. Vi skal tage de små byers historie alvorligt og de skal føle, at deres veje og fortover har en lige så høj prioritet i kommunen som Koldings.

Har du et politisk forbillede?
Ja, jeg har faktisk flere. Jeg er meget inspireret og fascineret det tidligere folketingsmedlem og minister for Socialdemokratiet, K.K. Steincke. Så er jeg fascineret af den tyske forbundskansler, Helmuth Schmidt. Men også Margaret Thatcher.
Fælles for de tre personer er, at de havde en god måde at være politikere på. De var alle dybt overbeviste om, at den politik de førte, var den rigtige. Det er jeg meget inspireret af, fortæller Søren Rasmussen.

Dansk Folkeparti er jo kendte for at føre en stram indvandrerpolitik. Hvad betyder det emne for dig i Byrådet?
Langt det meste inden for indvandrerpolitikken er styret inde fra Christiansborg. Det betyder ikke så meget lokalpolitisk.
Selve debatten fylder heller ikke meget i byrådet og jeg har indtrykket af, at Dansk Folkeparti har et fortrinligt samarbejde med de andre i Integrationsudvalget, fortæller Søren Rasmussen.
Spidskandidaten rejser sig langsomt og bevæger sig ud ad døren fra gruppeværelset på Rådhuset.
Igennem gangene og ud på gaden i den by, hvor han er vokset op.
Inden længe, skal der uddeles løbesedler i postkasser og skabes stemmer ved debatmøder. Han giver hånd og siger til sidst.
- Det er en spændende tid, vi går ind i. Jeg glæder mig.

Søren Rasmussen ved Rådhuset i Kolding, hvor han har siddet som byrådsmedlem for både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Søren Rasmussen ved Rådhuset i Kolding, hvor han har siddet som byrådsmedlem for både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Publiceret 30 January 2013 11:30