Dansk Byggeri opfordrer kommunerne til at komme i gang med nye byggeprojekter. Foto: MostPhotos

Dansk Byggeri opfordrer kommunerne til at komme i gang med nye byggeprojekter. Foto: MostPhotos

Gang i byggeriet

Nu har kommunerne i Sydjylland mulighed for at skabe arbejdspladser og vækst, lyder det fra Dansk Byggeri, der opfordrer dem til at gøre brug af den nye mulighed for at fremrykke bygge-og renoveringsprojekter

Der er hullede veje og offentlige bygninger, der trænger til en kærlig hånd i mange af de syd- og sønderjyske kommuner. Og nu hvor regeringen har givet kommunerne mulighed for at bruge 2 milliarder kroner ekstra på bygge- og anlægsprojekter, så er det bare med at komme i gang, mener Dansk Byggeri Sydjylland.
- Jeg har hørt de lokale kommuners udmelding om, at de ikke har planer om at sætte nye projekter i gang, men det er ærgerligt, at de straks siger nej tak uden først at se på mulighederne i det forhøjede anlægsloft. Det kunne være fx energirenovering af offentlige bygninger. Det giver både kommunale driftsbesparelser og arbejdspladser. Og jo flere der er i arbejde, jo flere indtægter får kommunekassen. Kommunerne bør se nærmere på, hvilke muligheder det forhøjede anlægsloft giver, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.
Oprindeligt måtte kommunerne samlet set højst bruge 16 milliarder kroner på anlægsprojekter. Det beløb har regeringen nu forhøjet til 18 milliarder kroner. Den samlede ramme vokser dog ikke.
- Det her er ikke et valg mellem børnepasning og byggeri, men det er en mulighed for, at de bygge- og renoveringsprojekter, som kommunerne i Syd- og Sønderjylland har planlagt i 2014 eller 2015 kan sættes i gang allerede nu, hvor vi har brug for beskæftigelse og aktivitet. Regeringen har her givet kommunerne en ny mulighed for at sætte skub i vores lokalområde, og den synes jeg, at de skal gøre brug af, siger Michael Mathiesen.

Publiceret 01 February 2013 11:00