Giv nu bare alt det gamle tøj til Røde Kors…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Selv efter en uges ferie, er det stadig svært at få armene ned…!
3 uger er der nu gået af den 8 uger lange kampagne ”Køge på vægten”, og personligt er jeg ganske stolt af mit eget vægttab. Det føles som 6-7 kilo, men begrænser sig – trods alt – til omkring de 4 kilo. Men 4 kilo er også tilfredsstillende, når man har 8 uger til at tabe de 10 kilo, som er mit eget, personlige mål.
For mit eget holds vedkommende – ”5 fede Køge-drenge” – er jeg sikker på, at vi på mandag kan indberette et samlet vægttab, der har rundet de 20 kilo, og det må siges at være flot, når man tager i betragtning, at der jo faktisk ikke er nogen af os, der er særligt overvægtige…!
Og det er vel at mærke i en periode, hvor der har været nok af ”fristelser”. ”Calle” og Martin Juul har været ude at rejse, jeg har også selv været på ferie, Peter ”Joe” har fejret 60 års fødselsdag, og nu har ”Ritz’ en” lige været på ferie…og alligevel har vi vægttabt.
Kom ikke lige her og sig, at det ikke er mænd med karakter…!
Faktisk stod vi lige her på avisen – torsdag eftermiddag – og efterlyste en af de her specielle ”tænger”, der kan lave flere huller i et bælte. For jeg er ikke den eneste, der har tabt. Det samlede vægttab blandt alle vore 6 hold har i skrivende stund nok rundet de 50 kilo.
I alt har alle Køges hold tabt 2,5 tons af målet på de 5 tons, og vi ligger meget på linje med de øvrige byer i Danmark. Derfor skal der nu skrues ekstra op – vi vil da slå de øvrige byer. Se at få givet det gamle tøj væk til Røde Kors eller andre og på med det nye i den mindre udgave. Der skal flere kilo væk – så det gamle ”kluns” bliver der ikke længere brug for…

Store navne vil bygge Køges nye kulturhus

De mange store og spændende ting, der er på bedding i Køge i de kommende år, har virkelig fået øjnene op for mange – også udenfor vores kommune.
Det så man klart, da Køge Kyst var ude i en samlet konkurrence, og man ser det mindst lige så tydeligt nu, hvor f.eks. det nye kulturhus er i spil.
Der var ikke mindre end 38 ansøgere til kommunens prækvalifikation for kulturhuskonkurrencen da fristen udløb i starten af januar, og da startskuddet lød til den endelig projektkonkurrence i den forløbne uge, var det med 5 topnavne blandt arkitekter.
Der er 4 danske og en enkelt udenlandsk tegnestue med i den endelig konkurrence, og hvis man kan udtrykke det sådan, så er det med Lundgaard & Tranberg Arkitekter i spidsen for hele feltet. Lundgaard & Tranberg har bl.a. skabt Det Kongelige Teaters Skuespilhus på havnefronten i København.
Konkurrencen slutter med udgangen af marts, og den endelige vinder bliver offentliggjort den 2. maj.
At alle ”forstadier” til Køge Kyst på denne måde fortsætter sin ”gang” er forhåbentlig også et tegn på, at Køge Kyst-projektet ikke er ”en død sild på Køge havn”.
For nogle uger siden efterlyste jeg ”handling” fra Køge Kyst’ s side. Direkte spurgte jeg ind til, om den manglende information til det egentlige projekt skyldtes at projektet var ved at blive ”skrottet”.
Det fik heldigvis Projektdirektør Jes Møller fra Køge Kyst til at reagere, og på et møde i torsdags fik jeg da vished for, at Køge Kyst absolut ikke er ved at være ”en død sild”.
Man er – måske meget naturligt for så stort et projekt – stødt på nogle udfordringer, og når de så falder i det man kan kalde for en ”mellem-periode”, hvor de sidste aftaler skal falde på plads, og de sidste afpudsninger skal finde sted, ja, så gav han mig da ret i, at det måske kunne virke som om tavsheden kunne aflæses som ”problemer”.
Det skulle dog ikke være tilfældet, og meget tyder jo også på, at der er fuld gang i projektet på de indre linjer…
- rigtig go´ weekend

Publiceret 01 February 2013 10:30