Karen Marie Ravn (til venstre) bliver lykønsket af Christa Laursen

Karen Marie Ravn (til venstre) bliver lykønsket af Christa Laursen

Karen Marie Ravn er årets mentor

Medarbejder på Give Egnens Museum hjælper udsatte medarbejdere langt mere, end man kan forvente af en mentor

Karen Marie Ravn fra Give Egnens Museum er blevet kåret til Årets mentor 2012.
Hun får prisen for at yde en helt ekstraordinær indsats overfor medarbejdere med særlige udfordringer. I begrundelsen for kåringen af Karen Marie Ravn hedder det blandt andet:
"Engagementet som mentor er nærmest blevet den måske væsentligste del af vedkommendes arbejdsopgaver og går langt ud over, hvad der normalt kan forventes af en mentor. Ikke blot arbejdsmæssige forhold optager denne mentor, men også mere personlige forhold har vedkommende været parat til at give støtte og hjælp til, når det har været nødvendigt. Via den indsats har flere af mentorens praktikanter fået styr på deres private og personlige sfære og er kommet videre i livet med tro på, at der også er plads til mig på arbejdsmarkedet."
Karen Marie Ravn modtager en pris på 10.000 kroner. Årets mentor bliver kåret af Det Lokale Beskæftigelsesråd og Jobcenter Vejle.
"Det er vigtigt, at der er nogle medarbejdere på virksomhederne, der har lysten og energien til at påtage sig mentorfunktionen – samt at de bliver bakket op af deres kolleger i dette arbejde," siger Christa Laursen, formand for dommerkomitéen.


Dommerkomitéens definition på en mentor: En medarbejder på en virksomhed, som har ydet en ekstraordinær indsats på sin virksomhed som mentor i forhold til at understøtte virksomhedens bestræbelse på at blive en rummelig virksomhed. Det er sket ved at give personlig mentorstøtte til en eller flere, der på grund af faglige, sociale eller personlige barrierer har haft meget vanskeligt ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet.


De 5 finalekandidater til Årets mentor 2012 var:
Inger Willumsen - afdelingschef Bilka
Karen Marie Ravn - Administrativ og Museumspædagogisk medarbejder, Give Egnens Museum
Karl Larsen – daglig leder, KG Foodservice
Carsten Rasmussen – stadioninspektør, Vejle Stadion
Jeanette Haulrig Pedersen – personaleleder og pædagogmedhjælper, Onkel og tante – privat daginstitution Rugsted og Egtved

Publiceret 01 February 2013 09:00