Teaterbygningen i Køge hvor de to kurser afholdes. (Arkivfoto).

Teaterbygningen i Køge hvor de to kurser afholdes. (Arkivfoto).

Lær at tackle kronisk sygdom og smerte

KØGE: Vil du gerne blive bedre til at leve med din kroniske sygdom, eller tackle dine kroniske smerter, så er et af de kommende kurser måske noget for dig. Vil du høre mere om kurserne, så mød op til informationsmødet torsdag den 7. februar 2013.
Kroniske syge oplever ofte at stå meget alene med deres sygdom, fordi det kan være svært for omgivelserne at sætte sig ind i, hvordan man har det. Kurserne giver dig blandt andet mulighed for at udveksle erfaringer med andre, der står i en lignende situation. Tilbagemeldingerne fra tidligere deltagere er meget positive.

Kurset ”Lær at leve med kronisk sygdom”

Hvordan bliver jeg bedre til at leve med min kroniske sygdom? Hvordan bliver jeg bedre til at kommunikere med sundhedspersonalet og med mine omgivelser?
Og hvordan bliver jeg bedre til at fokusere på muligheder frem for begrænsninger? Hvis du ofte stiller dig selv disse spørgsmål, så er kurset ”Lær at leve med kronisk sygdom” måske noget for dig.
Kurset afholdes i Teaterbygningen, Bag Haverne 1 i Køge og forløber over følgende seks mandage i tidsrummet kl. 13.30-16.00: 25. februar, 4., 11., 18. marts, 8. og 15. april.

Kurset ”Lær at tackle kroniske smerter”

Dette kursus understøtter smertebehandling og er et supplement til andre behandlinger. Kurset giver dig redskaber til at koordinere de ting, der er nødvendige for at tackle hverdagen og vil være med til at holde dig aktiv på trods af smerterne. Færre smerter og øget livskvalitet er nogle af de ting, man kan opnå på kurset ”Lær at tackle kroniske smerter”.
Kurset afholdes i Teaterbygningen i Køge og forløber over følgende seks torsdage i tidsrummet kl. 16.00-18.30: 28. februar, 7., 14., 21. marts, 4. og 11. april.
Instruktørerne på kurserne er uddannet til at undervise på kurserne og har selv en kronisk sygdom. Styrken er at underviserne ved ”hvor skoen trykker” og hvordan det føles, når sygdom sætter sine begrænsninger.
Der er altid to instruktører på et kursus. Der veksles mellem oplæg fra instruktørerne, diskussioner, problemløsning, målsætning, udarbejdelse af handleplaner og praktiske øvelser.
Kurserne kræver ikke henvisning fra egen læge. Kurserne er gratis, men det forudsættes at lærebogen til kurserne anskaffes. Bogen kan købes på kursets 1. mødegang.
Informationsmøde afholdes den 7. februar kl. 16.30-17.30 på Køge Rådhus, personalekantinen, Køge. Alle er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig.
pm

Publiceret 01 February 2013 13:45