(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Spænd ben for tyven i vinterferien

TYVERIER: Vinterferien står for døren, og både vintermørket og ferietomme boliger er noget, der tiltaler indbrudstyvene.
Omkring 12.000 borgere har tilmeldt sig Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens gratis nabohjælpsservice, der gør det let at organisere nabohjælpen og snyde indbrudstyvene.
Heraf er der 2.226 tilmeldte i Region Sjælland. Antallet af nye nabohjælpere stiger støt og roligt, men håbet er, at endnu flere vil tilmelde sig.
- Nabohjælp er en god og effektiv måde til at forebygge indbrud på. Det kan forbygge op til hvert fjerde indbrud, viser undersøgelser, og derfor bakker vi også op om Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens nye Nabohjælp. Det handler om at organisere sig i netværk, give hinanden besked, når man er bortrejste, og så være opmærksomme på hinandens boliger, og hvad der ellers sker i nabolaget. Vi er meget opsatte på at få nedbragt antallet af indbrud her i kredsen, og når det så tydeligt godt kan betale sig at nabohjælpe, vil vi anbefale borgerne, at de husker at tilmelde sig det nye Nabohjælp – gerne i god tid inden den kommende vinterferie, siger politikommissær Kaj Vorbeck, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Få et skræddersyet nabohjælpsnetværk

For at tilmelde sig det nye Nabohjælp, skal man blot gå ind og oprette en profil på www.nabohjælp.dk. Herefter kan man gå i gang med at invitere netop de naboer, man har lyst til at have med i sit netværk.
Ifølge Lone Harlev, projektleder i Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens Nabohjælp, har mange allerede et uformelt netværk, hvor de over hækken fortæller, hvornår de tager på ferie. Det er et godt udgangspunkt, men det kan blive endnu bedre.
- Vi anbefaler kraftigt, at man overfører sit uformelle netværk til den elektroniske version. Med en profil på nabohjælp.dk kan man let give alle sine nabohjælpere besked, med få klik på computeren eller mobilen, inden man tager på ferie. Naboerne modtager derefter besked om, at de skal huske at se efter ens hus, mens man selv får beskeder om, at alt er i orden derhjemme, siger Lone Harlev. 

Tydeligt signal til indbrudstyven

Udover en enkel og brugervenlig side til at oprette sit nabohjælpsnetværk, så består det nye Nabohjælp også af ny mærkning. Når man tilmelder sig på nabohjælp.dk, så modtager man, sammen med et velkomstbrev, de nye nabohjælpsklistermærker til at sætte på postkassen og hoveddøren.
Derudover kan man bestille nabohjælpsskilte til at sætte op i kvarteret, som er med til at synliggøre borgernes indsats. Ikke alene overfor indbrudstyvene, som tænker sig om en ekstra gang, inden de begiver sig ind i et nabohjælpskvarter, men også for beboerne i kvarteret. De står sammen om noget, og det er med til at styrke fællesskabet og øge følelsen af tryghed i dagligdagen.
pm

Publiceret 01 February 2013 16:15