- Det giver gejst og energi til den kommende valgkamp, siger en glad lokalformand for Venstre, Bodil Sø.

- Det giver gejst og energi til den kommende valgkamp, siger en glad lokalformand for Venstre, Bodil Sø.

Venstre buldrer frem i meningsmåling

Venstre i Køge står til markant fremgang ved det kommende kommunalvalg i Køge, ifølge en ny meningsmåling fra TV2 Lorry og Jysk Analyse.

Af
Martin Rasmussen

POLITIK: Stor fremgang til Venstre og Enhedslisten - og færre stemmer til Socialdemokraterne og de konservative. Det er udsigterne for stemmefordelingen ved det kommende kommunalvalg i Køge Kommune ifølge en meningsmåling i TV2 Lorry i denne uge.
Den giver Venstre en fremgang på 12,1 procentpoint, så partiet ville snuppe 35 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Enhedslisten går frem fra 1,3 til 3 procent af stemmerne.
Til gengæld står de konservative til en tilbagegang på omkring halvdelen af de 12 procent af stemmerne, de fik ved det seneste valg i 2009, mens Socialdemokraterne falder fra 29,4 procent ved valget til 26 procent i meningsmålingen fra Jysk Analyse.
- Det er ret sensationelt, og det giver selvfølgelig gejst og energi til den kommende valgkamp, siger Venstres lokalformand, Bodil Sø.
- Vi er selvfølgelig hjulpet på vej af landstendenser, men jeg ser det også som et bevis for, at de seneste års benarbejde har givet pote for os. Vi er mange nye i Venstres bestyrelse og byrådsgruppe, som skal bevise os selv, og jeg synes godt, at vi kan give os selv et lille klap på skulderen oven på denne meningsmåling. Men intet er vundet endnu - der er stadig et stort stykke arbejde, der skal gøres, siger hun.
Undersøgelsen giver ikke noget entydigt billede af, hvem der kan danne flertal efter valget til november, hvis stemmefordelingen holder til den tid.
Dermed er der i hvert fald foreløbig lagt op til endnu en spændende valgkamp og tæt kommunalvalg i Køge, hvor Dansk Folkeparti meget vel kan komme til at stå med de afgørende stemmer lige som i 2009.

Publiceret 01 February 2013 13:30