Borgmester Jens Christian Gjesing (th) og direktør i SønderjyskE, Klaus B. Rasmussen, håber på en rigtig ishockeyfest i Vojens fra torsdag.

Borgmester Jens Christian Gjesing (th) og direktør i SønderjyskE, Klaus B. Rasmussen, håber på en rigtig ishockeyfest i Vojens fra torsdag.

Borgmester glæder sig til OL fest

Borgmester Jens Christian Gjesing håber, at der kan skrives historie i Vojens i denne uge, når det danske ishockeylandshold kan kvalificere sig til sit første Vinter OL nogensinde.

Af
pra

Det er nok de færreste, der bryder sig om at komme på glatis, men for Haderslevs borgmester, Jens Christian Gjesing, bliver det årets sportslige højdepunkt at komme på isen i SE Arena i denne uge. Vojens skal som bekendt lægge is til OL-kvalifikationskampene forud for Vinter OL i 2014, og Jens Christian Gjesing skal torsdag aften på isen for at være med til at byde velkommen til kampene.
 
"Da vi byggede SE Arena var det netop med ønsket om, at det skulle være et samlingspunkt og centrum for sportslige begivenheder, men at arenaen nu skal lægge is til en OL kvalifikation og samtidig fungere som Danmarks hjemmebane, det er langt mere, end vi havde turdet håbe på," siger Jens Christian Gjesing.
 
Borgmesteren skal overvære Danmarks åbningskamp torsdag klokken 20, hvor Danmark møder Ukraine. Danmarks tre kampe er nogle af de vigtigste i dansk ishockeys historie, og det gør indtryk på borgmesteren.
 
"Danmark har aldrig før haft et ishockey-landshold med ved vinter-OL. Det vil være stort, hvis drømmen om vinter OL kan gå i opfyldelse i Vojens, og jeg er stolt af, at vi kan være med til at levere rammerne til så stor en sportslig begivenhed. Samtidig skal der også lyde en stor ros til SønderjyskE i arbejdet med forberedelserne og for at skabe en fest, som jeg håber fans fra hele landet tager del i," siger Jens Christian Gjesing.
 
Det er SønderjyskE, som har fået ansvaret for den praktiske afvikling af den store event, og ifølge adm. direktør Klaus B. Rasmussen arbejdes der lige nu i døgndrift med forberedelserne.
 
"Vi har mødt en fantastisk velvilje og opbakning fra Haderslev Kommune, som også i sin tid havde modet og visionerne, da det blev besluttet at opføre SE Arena. Det er de flotte rammer, opbakningen fra kommunen, landsdelens erhvervsliv, Danmarks bedste supportere og en stor og engageret skare af frivillige, der har muliggjort dette store projekt. Flere end 230 frivillige hjælpere bruger deres ferie eller fridage på at skabe de bedste rammer for turneringen, tilskuerne og det danske landshold. Det er imponerende, og jeg vil derfor gerne opfordre de mange tilskuere til at give de frivillige et klap på skulderen, når de møder dem i SE Arena. Det har de fortjent," slutter Klaus B. Rasmussen.
 
Danmark spiller sin første kamp mod Ukraine torsdag klokken 20. En kamp som H.K.H. Kronprins Frederik overværer.

Publiceret 05 February 2013 09:38