Gymnaster fra RgF var i søndags modeller ved et stort og anderledes konfirmand-modeshow i Randers Storcenter. Her er det tøj til Blå Mandag, der vises frem

Gymnaster fra RgF var i søndags modeller ved et stort og anderledes konfirmand-modeshow i Randers Storcenter. Her er det tøj til Blå Mandag, der vises frem

Cirka 35.000 gæster til konfirmation i Randers

Ifølge Danmarks Statistik er der hvert år over 1.000 konfirmationer i Randers Nordre Provsti og Randers Søndre Provsti. Med 30-40 gæster pr. fest svarer det til cirka 35.000 gæster

Restauratør Leif Bressum fra Tante Olga/Mac Ale anslår, at der er 30-50 gæster pr. konfirmation hos dem, men han ved, at der også er mange, der holder det privat med lidt færre gæster, så det skal nok passe med, at det er cirka 35.000, der skal til konfirmation i Randers i 2013.
”I gamle dage var konfirmationer i Randers næsten altid Store Bededag, og det var nærmest umuligt at lave andre arrangementer den weekend, da folk altid skulle til familiefest. Over de sidste mange år er det dog spredt meget bedre ud, og nu strækker forårets konfirmationer sig over fem-seks weekender”, siger Leif Bressum.
Jonna Hvas fra Fladbro Kro supplerer med, at normalt reserverer folk to år i forvejen, mens Store Bededag stadig godt kan trække reservationer op til fire år før dagen eller tidligere endda.
”Vi har haft gæster, der har reserveret plads samme tidspunkt, som deres børn er blevet optaget på Realskolen”, forklarer Jonna og fortsætter:
”Men med de mange linier, de har i dag, er det ikke længere helt så nemt for forældrene at vide så lang tid i forvejen, hvornår børnene skal konfirmeres”.
Jonna Hvas nævner også, at konfirmationer med folk fra byen typisk skal passe med 30-35 gæster, men hvis man kommer bare lidt udenfor Randers, kan antallet af gæster nemt komme op på 60, da man så har tradition for at invitere flere naboer med. Og med konfirmationer fra både Randers, Risskov, Hammershøj og længere væk ved de, hvad de taler om på Fladbro Kro.

Modeshow i Randers Storcenter

I den forgange weekend var der et anderledes konfirmandmodeshow i Randers Storcenter, hvor unge gymnaster fra RgF viste tøj fra centrets butikker frem. Der blev både vist tøj til selve dagen og til Blå Mandag. Til selve dagen vil Din Avis' udsendte forsigtigt konstatere, at butterfly vist er sagen i år til drengene, og pigerne er stadig i hvid kjole - eventuelt med et stænk af sort.
Showet var sjovt tilrettelagt og præget af, at gymnasterne viste nogle af deres gymnastiske færdigheder, inklusiv en gang Gangnam Style og break dance.
Som nævnt i sidste udgave af avisen, følger Randers Cityforening i aften onsdag 6. februar op med et konfirmandmodeshow i Underværket.

Dækket op hos Byrge Sørensen

Hos Byrge Sørensen (husk butikken netop er flyttet 20 meter) bærer butikken også præg af forårets konfirmationer. Der er alt, hvad man måtte ønske sig til hjemmelavede invitationer og flere borde med forslag til opdækning. Og hvis man ikke lige har fantasi til, hvad man skal gemme en sang i, er der også et stort udvalg af sangskjulere i butikken.

Publiceret 05 February 2013 09:48