Lasse Strüwing Hansen er formand for DSU i Fredericia. Til dagligt går han i 2.g Erupalinjen på Fredericia Gymnasium, hvor han ses her.

Lasse Strüwing Hansen er formand for DSU i Fredericia. Til dagligt går han i 2.g Erupalinjen på Fredericia Gymnasium, hvor han ses her.

Flere og flere unge socialdemokrater i Fredericia

Den lokale DSU-afdeling vokser markant

Af
Peter Friis Autzen

I løbet af et år er medlemstallet hos DSU Fredericia steget med 80 procent.
"Medlemstallet er ganske vist ret lavt, så der skal ikke så mange til for at gøre et stort, procentvist udslag. Men ikke desto mindre er vi vokset fra 14 medlemmer til nu 25," siger afdelingens lokale formand og byrådskandidat, den snart 19-årige Lasse Strüwing Hansen.
Mens mange "voksne" politikere frustreres over, hvad de oplever som politisk ligegyldighed og uinteresse blandt de unge, oplever Lasse Strüwing Hansen, at de unge er vældig interesseret i politik. Og at der ikke er langt fra politisk bevidsthed til politisk arbejde. Det sidste er et faktum, "de voksne" partier ikke kan matche.
"Vi er den mest aktive afdeling, DSU Fredericia har haft i mindst ti år. Og dét er medvirkende til, at flere melder sid ind og deltager i arbejdet," siger Lasse Strüwing Hansen.

Sit eget parti

Lasse Strüwing Hansen mener, at DSU er sit eget parti.
"Selvfølgelig er vi i familie med "moderpartiet". Men DSU er sit eget parti. Vi er ikke enige i alt, der kommer fra moderpartiet. Hverken landspolitisk eller lokalt," siger Lasse Strüwing Hansen.
Dét er én af årsagerne til lokalafdelingens vækst, mener han.
"Mange unge finder ret tidligt ud af, hvor de hører til politisk. Men de melder sig først ind, hvis de oplever, at de kan gøre en forskel. Det oplever de hos os. Også fordi moder- partiet ikke har samme position i byrådet som for år tilbage. Der er brug for at fremme partiets rolle - og det arbejde vil de unge gerne deltage i," siger han og tilføjer, at han ser det samme hos SF's ungdomsafdeling i Fredericia.

Valgkampen gjorde udslaget

For Lasse Strüwing Hansen var det den seneste folketingsvalgkamp, der gjorde udslaget.
"Jeg fulgte med i valgkamp-en og syntes, at det var fedt. Jeg har altid gået op i politik, selvom mine forældre er så politisk uenige, at vi altid har undgået at snakke politik derhjemme," siger han.
Via en række hjemmesider og en test-hvem-du-er-mest-enig-med-sider fandt han frem til Socialdemokraterne.
"Derefter tog jeg med ud at dele foldere ud. Og så blev jeg fanget af det. Siden blev jeg formand og for nylig genvalgt. Nu er vi 25 medlemmer. Vores mål er at nå op på 50 i løbet af næste år," siger Lasse Strüwing Hansen.

"Unge vil gerne gøre en forskel. Og det kan de her."
Lasse Strüwing Hansen Formand, DSU Fredericia

Publiceret 05 February 2013 07:00