Vinterferie er andet end lange dage foran tv’et eller ture i skoven. Børnene kan prøve kreative kræfter med en række gamle håndværk på Håndværksmuseet. Der er god hjælp fra de erfarne håndværkere

Vinterferie er andet end lange dage foran tv’et eller ture i skoven. Børnene kan prøve kreative kræfter med en række gamle håndværk på Håndværksmuseet. Der er god hjælp fra de erfarne håndværkere

Gamle håndværk i unge hænder

I vinterferien er der mulighed for at vække den indre håndværker, når Museum Østjylland, Håndværksmuseet inviterer alle kreative børn til at blive håndværkere for en dag

Hvert år flokkes vinterferie-ramte børn om de populære håndværksaktiviteter på museet, hvor de tager en pause fra computer, tv-skærm og ipad og i stedet får brugt deres hænder og kreative kræfter. Helt væk er koblingen til computeren dog ikke, da børnene i år som noget nyt kan lave en pc-pensel med ægte hestehår ved børstenbinderen. Penslen er især egnet til at rengøre computerens tastatur, og skaftet til penslen laves hos snedkeren.
De erfarne håndværkere på Håndværksmuseet har forberedt mange andre håndværksopgaver til børnene, og de får naturligvis deres produkter med hjem, når dagen er slut.
Traditionen tro har smeden tændt op i essen, så børnene kan prøve at smede. De fremstiller i år en kniv, der er inspireret af jernalderens lille kvindekniv. Hos sadelmageren kan børnene lave en læderskede til kniven, så den kan opbevares forsvarligt.
De fingersnilde kan lave nøgleringe med lædervedhæng hos handskemageren, og man kan teste sine evner med hammer og søm i karetmagerens værksted.
Sivfletteren inviterer indenfor og lærer børnene at lave et fuglefoderophæng af siv og andre naturmaterialer.
I malerværkstedet har maleren fundet det blanke maling med metalglans frem, og her er lidt forskelligt at dekorere.
Hos damefrisøren er et rigtigt tøsehjørne, hvor børnene kan pynte deres egen kam og prøve at sætte forskellige frisurer.
Der er noget for både piger og drenge, der dog skal have nået skolealderen for at kunne magte opgaverne med træ, jern, hammer og søm.
Håndværker for en dag er tirsdag 12. februar og torsdag 14. februar på Håndværksmuseet i Randers.
Der er gratis adgang for alle. 

Publiceret 05 February 2013 10:31