Hjerting Strandvej er ikke overraskende blandt de mest søgte vejnavne i Esbjerg Kommune i 2012.

Hjerting Strandvej er ikke overraskende blandt de mest søgte vejnavne i Esbjerg Kommune i 2012.

Her er de mest søgte vejnavne i Esbjerg i 2012

Hjerting Strandvej er ikke overraskende på listen, men der er måske andre overraskelser

Af
Rune Weitling

Danskerne er vilde med at se på boliger på nettet, det ved vi.
Men nu er søgningerne også ganske klart kortlagt, og alene hos EDC-kæden noteres der eksempelvis ca. 1,4 mio besøgende, som altovervejende søger og kigger på boliger. Hver måned!
En gennemgang af søgningerne for Esbjerg Kommune, som ejendomsmæglerkæden har foretaget, viser at Peder Gydes Vej, Hjerting Strandvej, Puggaardsvej, Kronprinsensgade og Skads Byvej er de vejnavne, som boligkøberne i størst omfang kastede opmærksomheden på i 2012.
Morten Nielsen, der er statsaut. ejendomsmægler hos EDC Poul Erik Bech i Esbjerg, fortæller, at vejnavnene i sådan nogle toplister ofte er præget af de samme tendenser over hele landet:
?Brugerne har stort fokus på de helt billige ejendomme med en ekstraordinær lav kvadratmeterpris eller en pris, som på anden måde skiller sig ud fra det øvrige udbud. Derfor er de veje, hvor der har været meget billige ejendomme til salg ofte repræsenteret i disse lister, siger han.
Typisk er også veje, som er populære på grund af god sammenhæng mellem pris og beliggenhed, også med På Listerne.
"Det vil sige velbeliggende adresser med et prisniveau, hvor størstedelen af boligkøberne har mulighed for at være med. Er der et særlig godt tilbud på en af disse veje, tiltrækker det rigtig mange køberes interesse, og kan resultere i en plads på årets Top 5," siger Morten Nielsen.

Kendisser er populære

Morten Nielsen tilføjer, at også kendis-effekt spiller ind på resultatlisterne flere steder i landet, hvor EDC i årets løb har solgt ejendomme for kendte danskere.
Årets mest sete ejendom hos EDC var i øvrigt en nedslidt landejendom fra Stubbekøbing, som EDC-mægleren i Vordingborg beskrevsåledes: "En håbløs elendig landejendom, som fremstår aldeles udpint."
Mægleren blev i øvrigt omtalt som "Danmarks ærligste ejendomsmægler" og beskrivelsen var så original, at ejendommen fik omtale på de fleste store nyhedsmedier, og å var der pludselig uhyre stor opmærksomhed om landejendommen i Stubbekøbing.

Publiceret 05 February 2013 07:00