Hvad synes brugerne om deres bibliotek?

Er udvalget af film stort nok? Hvordan er bibliotekets børneområde? Er bibliotekets hjemmeside let eller svær at bruge? Lejre Bibliotekerne gennemfører i uge 6 en brugerundersøgelse og håber, at rigtig mange borgere vil give deres mening til kende.

Lejre Undersøgelsen skal give biblioteket oplysninger om, hvordan biblioteket bliver brugt og om bibliotekets tilbud passer til dem. ”Vi har valgt at lave denne undersøgelse, fordi vi gerne vil afstemme vores tilbud, så de bedst muligt passer til brugerne. Vi kan ganske enkelt kun udvikle vores bibliotek optimalt, hvis vi kender brugernes behov og ønsker. Så for os er det helt naturligt at tage brugerne med på råd og håbe, at rigtig mange vil bidrage med deres input,” fortæller Gunvor Møller fra Lejre Bibliotekerne. Brugerne kan deltage i undersøgelsen på alle fem biblioteker i Lejre Kommune eller via bibliotekets hjemmeside på www.lejre.dk/bibliotek. Resultater fra undersøgelsen vil blive lagt på bibliotekets hjemmeside. De vil desuden indgå den fortløbende udvikling af bibliotekets tilbud og services.

Del af en landsdækkende undersøgelse

Brugerundersøgelsen på Lejre Bibliotekerne er del af en større undersøgelse, som gennemføres på biblioteker i 42 kommuner landet over. Også dette giver biblioteket noget at arbejde videre med. ”Udover at få her-og-nu viden om vores brugere her i kommunen, får vi mulighed for at sammenligne os med andre biblioteker. På den måde kan vi skele til landets mange andre biblioteker og lære af dem, der gør det rigtig godt,” fortæller Gunvor Møller.

Publiceret 05 February 2013 00:10