Tove Madsen: - Vi prøver at finde den bedste løsning for et sundt liv.

Tove Madsen: - Vi prøver at finde den bedste løsning for et sundt liv.

Motion, sund kost - og kvit smøgerne

Patienter på Hvidovre Hospital får nu chancen for at ændre livsstil: Region Hovedstaden fredag åbnede ny Forebyggelsesrådgivning

Hospitalsindlagte patienter får nu alle chancer for at fortsætte en sundere livsstil, når de udskrives fra Hvidovre Hospital.

Af
ark

Region Hovedstaden åbnede fredag ¿Forebyggelsesrådgivningen¿, der skal få patienterne til at spise sundere, kvitte tobakken og dyrke mere motion. Alligevel er der ingen løftede pegefingre, når patienter og deres usunde vaner kigger forbi den nye forebyggelsesrådgivning. - Vi ved, hvor svært det kan være at ændre livsstil, så vi inddrager patienterne og sætter individuelle mål. For nogle skal der simpelt hen en markant livsstilsændring til, hvis deres behandling skal lykkes. Men for andre kan det være et succeskriterium blot at ryge eller drikke mindre, end de plejer. Vi dømmer og prædiker ikke. Vi tager udgangspunkt i den enkeltes situation og behandling og prøver at finde den bedste løsning, forklarer forebyggelsesrådgiver, Tove Madsen. Sundhed i fokus Forebyggelsesrådgivningen eri første omgang kun er etableret på Hvidovre Hospital. - Der er ingen tvivl om, at de rigtige livsstilsændringer giver et bedre behandlingsforløb. Nogle gange kan det være svært at finde tiden på afdelingerne til at give patienterne den rette vejledning og hjælp, så jeg håber, at personalet vil gøre brug af tilbuddet og se det som god støtte. Det er vigtigt at understrege, at rådgivningen ikke er sat i verden for at tage forebyggelsesfunktionen fra afdelingerne, men for at understøtter denne, siger Tove Madsen. Forebyggelsesrådgivningen er åben mandag-torsdag kl. 11.30-13.00 og ligger i vandrehallen mellem opgang 2 og 3.


Kvit smøgerne

Kvit smøgerne

Publiceret 05 February 2013 08:00