Carsten Thostrup, leder af Vejle Lokalpoliti.

Carsten Thostrup, leder af Vejle Lokalpoliti.

Politiet fanger flere indbrudstyve

Nye tal viser, at forbrydelse ikke betaler sig - ihvertfald ikke så godt for indbrudstyve

Af
Af Ina Bjerregaard

Når en indbrudstyv sætter et koben under din terrassedør eller vinduesramme, så er der større sandsynlighed for, at han eller hun bliver fundet og sigtet for indbruddet, end da tyven sidst tog værktøjet under armen. Det viser helt nye tal fra politiets årsstatistik 2012.
Lokalavisen har sammenlignet perioden 2009-2011 med sidste år, og tallene viser, at antallet af sigtelser er steget med fem procent på landsplan, men med hele 71,2 procent i Vejle Kommune.

Flere sigtes

Der bliver altså fundet flere, lokale indbrudstyve, som sigtes, bekræfter vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fra Vejle Lokalpoliti.
Samtidigt resulterer det i væsentligt færre nye indbrud, fordi flere af de garvede indbrudstyve har været en tur inde og ?brumme?. Antallet af anmeldte indbrud er på landsplan faldet fra 45.896 i 2011 til 43.482 i 2012. Det svarer til en fald på fem procent.
I Vejle er antallet af indbrud faldet med 25 procent - nemlig fra 1.435 i 2011 til 1.071 i 2012.
"Alt i alt er det jo en god udvikling, men uden jubel her hos os, for der er jo over 1000 husstande, der har haft indbrud. Derfor fortsætter vi med en forstærket indsats i 2013," siger Carsten Thostrup.
"De forbedrede resultater kommer fra en samlet indsats mellem indbrudspatruljen, færdselspolitiet og de lokale hundepatruljer," fortæller Carsten Thostrup.

Politiet styrker indsatsen

"Det påvirker folk stærkt, når der bliver begået indbrud i deres hjem, og et indbrud skaber stor utryghed," fortæller Carsten Thostrup.
Han er interesseret i færre hælere, og sender nu det signal, at de ikke skal føle sig for sikre, hvis de overvejer fristelserne.
For politiet i Vejle vil ikke afvise, at man også på det område forstærker indsatsen for at få fat på dem, der aftager tyvekosterne.
"Tyvekosterne må jo være et sted, og er der en stjæler, så er der også en hæler."
Han forklarer også, hvordan det er lykkedes at fange flere indbrudstyve.
Det er god, gammeldags efterforskning, der så også giver flere tip, nu da vi er i miljøet, siger Carsten Thostrup, vicepolitiinspektør i Vejle Lokalpoliti.

null

Publiceret 05 February 2013 06:00