Lasse Strüwing Hansen har været DSU-formand i Fredericia i et år. Nu håber han at komme i byrådet.

Lasse Strüwing Hansen har været DSU-formand i Fredericia i et år. Nu håber han at komme i byrådet.

Byrådskandidat:

Mere magt til ungdommen

Ungdomsbyrådet skal have rigtig indflydelse, mener DSU-formand, der vil i byrådet

Af
Peter Friis Autzen

Formanden hos de unge socialdemokrater i Fredericia, Lasse Strüwing Hansen, stiller op til byrådsvalget i november. Og her vil han blandt andet arbejde for, at byens unge får mere reel indflydelse end i dag.
"Vi og jeg mener, at det er dybt problematisk, at ungdomsbyrådet ikke kan sætte sager på det voksne byråds dagsorden. Som det er nu, behøver byrådet ikke tage ungdomsbyrådet seriøst. Det bør laves om," mener Lasse Strüwing Hansen. Han mener, at større indflydelse til ungdommen også vil fremme de unges interesse for politik og demokrati.
"Jeg så gerne, at Ungdomsbyrådet kunne sætte en sag på voksenbyrådets dagsorden, hver gang voksenbyrådets mødes - ikke som i dag: Kun fire gange om året. Og at sagerne skulle behandles på lige fod med alle andre sager. Det ville være et godt signal til Fredericias unge," siger den snart 19-årige socialdemokrat.
Han mener, at de unges politiske interesse skal bruges - ikke parkeres.

Politik og studier

Lasse Strüwing Hansen går i 2.g på Fredericia Gymnasium. Han håber at blive placeret på moderpartiets opstillingsliste ved lokalvalget til november. Og siden at blive valgt ind i byrådet.
"Hvis det lykkes, skal jeg være politiker og studere sideløbende. Men det er jeg sikker på, at jeg godt kan klare. Allerede i dag bruger jeg lige så lang tid på politik, som de fleste byrådsmedlemmer. Så tidsmæssigt vil der ikke være den store forskel", siger han.
DSU Fredericia arbejder ikke kun for at fremme hans valg - men hele partiets valg.
"Målet er, at Socialdemokraterne skal have 11 byrådsmedlemmer efter valget, "siger Lasse Strüwing Hansen.
Det er fem flere end i dag.

"Voksenbyrådet skal tage ungdommen, ungdomsbyrådet og ungdomspartierne meget mere seriøst."
Lasse Strüwing Hansen Byrådsaspirant, DSU Fredericia

null

Publiceret 05 February 2013 07:00