"Title Of Show har mange budskaber. Det vigtigste budskab er, at man ikke skal lade sig styre af drømmen om succes. For succes er næsten aldrig, hvad du forventer. Vi er ikke blevet rige af succes. Men vi har fået mulighed for at arbejde endnu mere med noget, vi elsker," fortæller Jeff Bowen og Hunter Bell i Fredericia Teater.

Verdensberømte musicalfolk:

Det bedste vi har set

Jeff Bowen og Hunter Bell spjættede af begejstring efter at have oplevet Title Of Show på Fredericia Teater

Af
Peter Friis Autzen

Fredericia Teater begejstrer de to amerikanske musicalkomponister, Jeff Bowen og Hunter Bell. De to var rejst fra New York til Fredericia for at opleve Europapremieren på deres gennembrudsmusical, Title Of Show. Forestillingen åbnede torsdag den 31. januar og spiller kun frem til 23. februar.
De to herrer var meget glade og kunne næsten ikke hives væk fra en begejstret samtale med instruktør Victoria Bussert. Men det lykkedes, og det viste sig da også, at de begge meget gerne ville sætte ord på deres oplevelse af forestillingen og Fredericias teater.

Den amerikanske instruktør, Victoria Bussert, blev rost og var meget begejstret for resultatet af arbejdet med Title Of Show.

Den amerikanske instruktør, Victoria Bussert, blev rost og var meget begejstret for resultatet af arbejdet med Title Of Show.

Det bedste, vi har set

"Vi har aldrig set så spændende en opsætning. Både castet (skuespillerne) og den tekniske produktion var super. Det er det bedste, vi har set. I hvert fald det bedste jeg har set," siger Jeff Bowen og giver replikken videre til sin makker, Hunter Bell.
"Jeg er helt enig. Det er virkelig en flot opsætning, Fredericia Teater har lavet," siger Hunter Bell.
Sådan skal I jo sige, når nu I er rejst så langt og ikke vil fornærme nogen, indskyder den kritiske læser og journalist måske.
"Nej, overhovedet ikke. Vi skal ikke mene eller sige noget som helst. Men vi har set mange udgaver af forestillingen, og der er altid ét eller andet at sætte fingeren på. Men det er der ikke her. Jeg er virkelig oprigtigt begejstret," siger Hunter Bell, der suppleres af sin makker. "Ja, jeg ville ikke have noget problem med at kritisere forestillingen. Men helt ærligt: Det her er det bedste, jeg har set," siger Jeff Bowen.

Personlig historie

Title Of Show blev skabt, da de to komponister tilmeldte sig efter en eftertragtet musical-konkurrence. Den ret uovervejede beslutning kastede dem ud i tre ugers intensivt, kaotisk, panisk og manisk skrivearbejde.
Egentlig havde de ingen idé til deres musical. Derfor valgte de at beskrive deres projekt. Dét førte til en lang række scener om, at de ikke kan finde på noget at skrive om. Deres indbyrdes skænderier og overspringshandlinger beskrives også.
Publikum oplever panikken, ambitionerne, drømmene, successen, evalueringen og den tomme fornemmelse, der kommer efter successen. Det hele leveres af Fredericia Teaters fire faste skuespillere, Lars Mølsted, Thomas Jensen, Bjørg Gamst og Maria Skuladottir. Musikken leveres af pianist og kapelmester Thomas Møller, der er placeret på selve scenen og sågar har enkelte replikker - hvilket har krævet en særaftale med skuespillernes fagforbund (og også dét er taget med i forestillingen).
Altså en historie, der hele tiden og igen refererer til sig selv, sin branche, sin genre og dens konventioner og begrænsninger.
Det hele serveres på en baggrund af humor, selvironi og referencer til blandt andet Fredericia Teaters egen historik og nye historie, hvor teatret er ved at blive kendt som stedet, hvor nye musicals af høj klasse præsenteres for et publikum, der er åbne for nye oplevelser af topkvalitet.
Og hele dén pakke blæser Jeff Bowen og Hunter Bell bagover.

Barnet har lært et nyt sprog

"Vi er vant til store scener i USA. Vi er vant til at opleve frontlinjen i amerikansk musical-kultur. I dén sammenhæng er Fredericia et virkelig lille sted. Men også et sted, der bliver talt mere og mere om, fordi man går nye veje her. Så vi havde set frem til at komme her. Og vores forventninger er blevet indfriet," siger Jeff Bowen.
"Title Of Show er vores barn. Og nu er barnet vokset sig stort - Oog har ligefrem lært et helt nyt sprog. Det er stort at opleve," siger Hunter Bell.
De to amerikanere havde på forhånd modtaget en oversættelse af det danske manuskript, så de kunne følge med og blandt andet forstå de mange henvisninger til danske byer, stednavne og berømtheders navne, der bliver nævnt.
"Oversættelsen fungerer overraskende godt. Der er virkelig ikke noget dårligt at sige. Jeg er stolt," siger Hunter Bell.

Title Of Show er både underholdende, vellydende og horisontudvidende. Se flere fotos i galleriet. Foto: Søren Malmose

Title Of Show er både underholdende, vellydende og horisontudvidende. Se flere fotos i galleriet. Foto: Søren Malmose

Publiceret 05 February 2013 11:00