Man kan bruge

Man kan bruge "låget" i mere end én forstand når man spiller skak.

Anden årgang bruger låget

Sct. Severin skole har meldt 2. årgang til turneringen: Skolernes Skakdag, og det har sat sving i hjernegymnastikken

Af
pra

Massere af mælkelåg, er blevet samlet af skolens 90 elever, og med et klistermærke er de blevet til omdannet til skakbrikker, så dysten på tanker og ideer, kunne gå i gang.
Skolernes Skakdag giver mulighed for, at en alternativ dag, med lej og læring.
"Det skal være sjovt at blive klogere," siger Karin Hetsbæk Schrøder, lærer i 2B og uddannet aktivitetsleder udi Skoleskak.
Og børnene i 2B har moret sig gevaldigt.  -De har været mægtig optagede af, at smugtræne ved skakbrættet fortsætter Karin Schrøder, der også kan fortælle, at alle elever nu har prøvet at spille bondeskak, ligesom de har fået en introduktion til de grundlæggende skakregler.
Eleverne har spillet parvis mod hinanden, men også sammen i grupper, i ”Actionskak”, der er en særlig social skakform.
Fredag den 8. februar går det løs, efter en kort introduktion til skak og lidt om spillets historie, sættes turneringen i Bondeskak i gang. Senere gælder det Actionskak, når hjernecellerne skal vrides og de skarpeste hjerner skal findes og sidst, have diplom på det.
Skolernes Skakdag, er arrangeret af Dansk skoleskak, i samarbejde med Skolemælk, og også Politikken, Capital of Children Compagny og Spar Nord Fonden, støtter projektet.
Arrangørerne håber på, at Skolernes skakdag bliver hjernegymnastikkens svar, på Skolernes motionsdag.
Mange skoler over hele landet er tilmeldt Skakdagen, her fra Haderslev deltager 4 skoler og i Sønderjyllandskredsen er i alt 17 skoler tilmeldt.
PÅ http://www.skolernesskakdag.dk/ kan der hentes mere info, Video og billeder.
På siden kan interesserede elever bl.a. lære at spille skak, og at øve on-line.

 

Publiceret 06 February 2013 06:30