Lola Jensen er udstyret med så gode talegaver, at hun med sin blotte person kunne underholde to en halv time i Esbjerg.

Lola Jensen er udstyret med så gode talegaver, at hun med sin blotte person kunne underholde to en halv time i Esbjerg.

"Mænd kan altså ikke gøre for det!"

Familievejleder Lola Jensen har næsten gudestatus blandt danske småbørnsforældre. I sidste uge delte hun guldkorn ud i Esbjerg

Af
Louise Ritter

Når en mand vasker op og samtidig får et spørgsmål, så lægger han viskestykket ned på bordet, inden han svarer.
Når en kvinde vasker op kan hun samtidig holde gang i en intens telefonsamtale, tørre en snottet børnenæse og dirigere sin mand rundt i køkkenet med tegnsprog.
"Vi kan ikke lave om på kønnenes forskelligheder. Det er virkelig to helt forskellige verdener, og I må altså ikke skælde jeres drenge og mænd ud, for de kan kun tænke tre tanker ad gangen."
Familievejleder Lola Jensen serverer eksempler og formaning med et smil - præcis som hun også altid gør i Go' morgen Danmark.
De 125 kvinder og en håndfuld mænd smiler tilbage denne aften på Dronning Louise midt i Esbjerg, men bag smilene bliver der tænkt, og mange flytter lidt uroligt på sig i caféstolene. Hvis der er noget Lola Jensen kan, så er det nemlig at ramme plet - lige der, hvor skoen trykker. Og trykker det gør den i rigtig mange familier, når det gælder alt fra kræsne børn over parforhold til opdragelse og delebørn. Måske derfor kunne Dronning Louise allerede efter ganske kort tid melde alle 130 billetter til Lola Jensens foredrag solgt. Endda til en pris på hele 200 kroner stykket, men hvad er 200 kroner egentlig, når man bliver klogere på sine børn, sin partner og ikke mindst sig selv?

Snakke, snakke, snakke

Det er nemlig ikke kun mændenes begrænsninger, som Lola Jensen tager under kærlig verbal behandling, men også vor tids moderne småbørnsmødre, der ikke bare stiller for høje krav til deres mænd, men også til dem selv , og alt det, de skal nå, hvilket giver uro på både de indre og ydre linjer.
"Nogen af de mest angrebne kvinder går forbi deres sofapuder og retter på dem 12 til 16 gange om dagen! Det er helt vildt. Jo mere indre ro man har, jo mindre brug har man for ydre ro og orden. Prøv at mærke efter næste gang I er stresset over arbejde, mand og børn: Jo mere indre uro I har, jo mere brug for ydre ro og orden får I", lyder opfordringen til salens godt 125 kvinder, der uden tvivl alle er glade for, at de lod deres bedre halvdele blive hjemme, da Lola Jensen kommer med en lille reminder.
"Kvinder i dag snakker alt for meget, og de giver det direkte videre til deres døtre. Men husk nu lige på, at nogen gerne skal ville giftes med dem om tyve år."

Publiceret 06 February 2013 10:00