Masser af aktiviteter i vinterferien i Fredericia

Der er masser af muligheder for sjove oplevelser i Fredericia i skolernes vinterferie i uge 7

Skøjteløb, guidet rundvisning på Carlsberg og lækre kager på pinde er bare nogle af de mange aktiviteter, man kan glæde sig til i Fredericia i vinterferien. Visit Fredericia arrangerer guidet familietur på volden, hvor guiden vil fortælle om voldanlæggets historie og dens centrale betydning for Danmarks forsvar. På turen vil der være rig mulighed for at se nogle af de flotte kanoner og morterer, der står placeret på voldanlægget. Turen afsluttes med et besøg i Det Hvide Vandtårn.
Eller hvad med en guidet rundvisning på Carlsberg? Turen starter med en introduktion til Carlsberg, hvor der vil blive serveret øl og vand. Derefter følger en guidet rundvisning på tapperiet for læskedrikke, hvor bl.a. Coca Cola bliver tappet. Her bliver der mulighed for at se både dåse- og flaskekolonnen alt afhængig af, hvad der bliver produceret den dag.

I Madsby Legepark er der fastelavnsarrangement og spændende eventyrfortælling. Madsby Legepark vil være pyntet op til fastelavn, og der er mulighed for at købe kaffe, varm kakao og en fastelavnsbolle. Medbring gerne egen mad og drikkevarer, som du kan nyde i Hus 1, Hus 2 eller Hus 3. Masse-ovnen i Hus 3 giver også en masse god og hyggelig varme. Alle børnehaver, SFO?er og familier er velkomne til at komme og tage del i løjerne – og meget gerne udklædt.

Det er selvfølgeligt muligt for at bruge alle de øvrige udendørs legefaciliteter og mooncarbanen. Besøg også gerne dyrene. Har du lyst til skattejagt, så er der også mulighed for det. Køb et skattekort til 10 kr. og få en tur rundt i Legeparken.
På Fredericia Bibliotek kan man opleve tryllekunstner Ole Larsen, som er inspireret af Harry Potters vidunderlige magiske verden i et sjovt og underholdende trylleshow for børn og deres voksne. Eller hvad med en gyselige makeover af Tage Nissen, som laver drabelige sår og afskyelige ar med sminke og voks? Karin Gjødsbøl fra ?Karins Køkken? kommer også et smut forbi biblioteket for at lære børn, hvordan man pynter popcakes, der er små kager på pinde – den nye hotte trend for kageelskere. Der skal synges, danses og klovnes en hel del, når bevægelsespædagogen Lone Byrner byder op til løjer og sjove cirkussange.

Vinterferien er også sidste chance for en sjov og forfriskende tur på skøjter på Gasværksgrunden, for mandag den 18. februar bliver der slukket for ismaskinen for denne vinter. Udover skøjteløb er der mulighed for ishockey og curling. Har man ingen skøjter, kan man leje dem i skøjteshoppen.

De Orange Haller - Byens kolde idrætshaller er åben til fri afbenyttelse i vinterferien.


Visit Fredericia
Guidet familietur på volden
Tid: Torsdag den 14. februar kl. 14-15.30
Sted: Landsoldatpladsen
Pris: Voksne 50 kr. og børn 25 kr.
Guide: Ernst Bojsen. -ændring
Tilmelding: Der er ingen tilmelding og betaling sker kontant til guiden. Billetter skal købes på forhånd på Fredericia Turistbureau, Vendersgade 30D, 7000 Fredericia.

Guidet rundvisning på Carlsberg
Tid: Tirsdag den 12. februar kl. 10-12.30
Sted: Carlsberg Danmark A/S
Pris: Pr. person 60 kr. Man skal være minimum 13 år for at deltage i rundvisningen.
Tilmelding: Fredericia Turistbureau, Vendersgade 30D i Fredericia senest den 7. februar 2013.
Har du ikke mulighed for at deltage den 12. februar, har du muligheden igen tirsdag den 19. februar 2013 kl. 13 – 15.30. Denne tur skal du tilmelde dig og betale senest den 14. februar.
Husk, at du ved tilmelding skal oplyse navn, tlf. nr. og skostørrelse på alle, der deltager i turen.
Du kan finde flere oplysninger om guidede ture på www.visitfredericia.dk

Madsby Legepark
Fastelavnsarrangement med tøndeslagning: man-fre kl. 10
Eventyrfortællinger: man-tors kl. 11.30
Tilmelding: Ligesom fastelavnsarrangementet er der ikke tilmelding til eventyrfortællingerne, og det er ganske gratis at være med.
Legeparken slutter aktiviteterne hver dag kl. 15 – undtagen fredag den 15. februar, hvor legeparken slutter aktiviteterne kl. 12, og madpakkehuse m.m. låses af.
Læs mere på www.fredericia.dk/Fritid/madsbylegepark

Fredericia Bibliotek
Cirkuslege: lør d. 9. feb. kl. 10.30-11.15 (børn fra 3-6 år og deres voksne)
En gyselig makeover: man kl. 10-12 på bibliotekets 2. sal
Harry Potter trylleshow: ons kl. 10.30 (børn fra 5-12 år kan være med)
Popcakes Workshop: tors kl. 10, kl. 11.15 og kl. 13 (børn fra 6 år kan deltage)
Børn skal have billet til Cirkuslege, trylleshow og popcakes workshop. Voksne skal kun have billet til trylleshow. Billetter koster 30 kr. og kan købes i bibliotekets reception eller på www.fredericiabib.dk/arrangementer

Skøjtebanen på Gasværksgrunden
Skøjteløb: man-søn kl. 11-17.30
Curling: ons-fre kl. 12-14
Ishockey: tir og tors kl. 19-20.30

De Orange Haller
Åben til fri afbenyttelse: man-tors kl. 09–21 og fre-søn kl. 09-20

Publiceret 06 February 2013 09:00