Cheftræner Morten Eskesen. (Privatfoto).

Cheftræner Morten Eskesen. (Privatfoto).

Morten Eskesen har forlænget med to sæsoner

FODBOLD: Efter næsten to måneders vinterferie var det mandag den 21. januar atter alvorens time for Køge Boldklubs Serie 1 trup.
Cheftræner Morten Eskesen har i december og de tre første uger af det nye år forsynet spillerne med et løbeprogram, så overgangen fra ferie til opstart ikke bliver for hård. Det ser ud til at have virket, for der har været tempo på fra start i de første træningspas på kunststofbanen.
Eskesens plan om i et vist omfang at genrejse Køge Boldklubs seniorafdeling består uden umiddelbart behov for revurdering. Oprykning fra Serie 2 til Serie 1 i hans debutsæson, og en overvintring på oprykningsplads i denne sæson, vidner om, at Morten Eskesens udtalelse nogen tid efter sin tiltræden i sommeren 2011, hvor han med fast stemmeføring erklærede, at målet var to oprykninger på to sæsoner, ikke var en floskuløs udmelding, men en indsigtsfuld vurdering af truppens styrke og potentiale.
Uagtet om Køge BK spiller i Serie 1 eller Sjællandsserien til efteråret, hedder træneren stadig Morten Eskesen. Han og bestyrelsens repræsentant Brian Hansen er netop blevet enige om yderligere to sæsoners forlængelse efter indeværende, altså til sommeren 2015. Skulle en stor dansk klub – 1. Division eller bedre -  vise interesse for Morten Eskesens kvaliteter i kontraktperioden, står Køge BK dog ikke i vejen for hans mulighed for at tage et par trin op ad karrierestigen.
Truppen kommer til at bestå af ca. 22 mand, og der er p.t. et par nye folk på prøve.
- Balancen er på plads, da vi har stærke spillere til alle 11 positioner. Spil til to mål har allerede vist, at trænerteamet vil få et meget positivt problem, når 14 spillere skal udtages torsdag efter torsdag, når vi skal til at spille om point. Hvorvidt et rotationssystem vil blive anvendt, vil fremtiden vise, siger Hans Kildegaard Larsen, ass. træner på Køge BKs Serie 1 hold.
Træner-/lederstaben består i øvrigt udover Morten Eskesen og Hans Kildegaard Larsen uændret af Kim Hansen og Peter Christoffersen.
Hele 10 træningskampe er planlagt, så alle spillere får rig lejlighed til at vise sig frem. Her vil et rotationsprogram definitivt blive anvendt. De nye folk er primært defensivspillere, hvilket passer fint med et af delmålene  -  at lukke lidt færre mål ind. I efterårets 13 kampe indkasserede holdet 16 scoringer, svarende til 1,23 mål pr. kamp.
- Ved at stramme bardunerne defensivt, vil vi gerne ned på eller under 1,0 mål pr. kamp. Der er tydeligvis stadig lidt at arbejde med, da vores første træningskamp endte 4-4, siger Hans Kildegaard Larsen.
Der er ikke tid til at tøve, når først turneringen genstarter. I løbet af de første seks kampe møder Køge rækkens nr. 1 Vallensbæk, nr. 3 Kalundborg, nr. 4 Fløng/Hedehusene og nr. 5 Sorø. Holdet starter i Odsherred søndag den 7. april. Køge var mere heldige end dygtige, da holdet i den omvendte kamp åbnede sæsonen med at vinde 2-1.
Serie 3-holdet starter træningen mandag den 11. februar. ´
- Hvor gerne vi end ville tale om oprykning, forekommer det utopisk efter et efterår, der ikke levede op til forventningerne. Carsten Andersens tropper skal forblive i rækken, hvilket kræver en helstøbt indsats i foråret, som man starter to point over nedrykningsstregen, siger Hans Kildegaard Larsen.
Tredjeholdet i Serie 4 skifter ud på trænerposten, da Thomas Albrechtsen efter et veloverstået job returnerer til de spillendes rækker. Han afløses af Lars Liller Larsen, 41 år, der spillede i Køge BK i ungdomsårene. Lars Liller Larsen er foreløbig engageret for året 2013.
pm

Publiceret 06 February 2013 15:00