Kulturminister Marianne Jelved mener, at resten af landet kan lære af det nye Vejle-Kolding-Fredericia-samarbejde.

Kulturminister Marianne Jelved mener, at resten af landet kan lære af det nye Vejle-Kolding-Fredericia-samarbejde.

Nyt samarbejde giver flere koncerter

Det Bruunske Pakhus, Godset og Bygningen er nu rigtig i gang under den nye, fælles, statsstøttede status

Af
Peter Friis Autzen

?Der er ingen tvivl om, at det her betyder endnu flere koncerter og arrangementer. I alle tre byer,? siger lederen af Det Bruunske Pakhus, Helle Lillethorup. Hun kan pege på to-tre arrangementer hver måned, der er direkte skabt af det nye samarbejde.
Sidste år opnåede spillestederne Godset i Kolding, Bygningen i Vejle og Det Bruunske i Fredericia status af statsgodkendt, regionalt spillested.
Statussen medfører en række frligtelser, men også adgang til nogle statslige støttemidler, som de tre kulturhuse kan præsentere kunst og kultur for.
Vi har brugt lang tid på at forberede det nye samarbejde. Nu er vi endelig i gang. Nu kan vi se projektet ændre sig fra at være en plan til at være et mere konkret samarbejde,? siger Helle Lillethorup.

Fælles - ikke sammenlagt

Samarbejdet mellem Godset, Bygningen og Det Bruunske er ikke en sammenlægning.
Alle tre huse bevarer deres lokale ejerskab og tilknytning. Og ingen bliver underlagt de andre. Men vi udveksler erfaringer og kan trække lidt på hinandens ressourcer, hvis det er nødvendigt. Og så booker vi i fællesskab. Det sidste er en virkelig lettelse - selvom nogle af bookingselskaberne ikke rigtigt kan finde ud af det, siger Helle Lillethorup.
Hun mener, at samarbejdet både gavner det kulturelle udbud i alle tre byer. Og samtidig fremmer muligheden for at skaffe frivillige og opbakning i øvrigt til spillestederne. Og ovenikøbet fremmer nye kunstneres mulighed for at møde et publikum.
Kulturminister Marianne Jelved er begejstret for det nye samarbejde i Trekantområdet. Hun vurderer, at det kan vise vejen for nye samarbejder til glæde og gavn for kulturudbuddet i Danmark.

Publiceret 06 February 2013 08:00