Munkensdam Gymnasium opførte musicalen

Munkensdam Gymnasium opførte musicalen "Sæt dig fri" fire gange i sidste uge. Både for familier og inviterede folkeskoleelever, men også for gæster, der havde betalt for at se forestillingen.

SE BILLEDERNE:

Meget mere end en musical

Siden oktober har elever fra Munkensdam Gymnasium knoklet for at få musicalen "Sæt dig fri" på plads. Arbejdet har ikke kun skabt et succesfuldt stykke. Eleverne har også fået et helt unikt sammenhold

Af
Susie Jessen

Det er fredag eftermiddag og for anden gang, har 80 elever fra Munkensdam Gymnasium netop bukket og modtaget klapsalver for deres opførelse af musicalen "Sæt dig fri".
Publikum er gået, men inde i hallen sidder skuespillere, dansere, producere og lysmænd med fødderne oppe og et stort smil om læberne.
Som en familie, der er stolte af det resultat, som de har kæmpet så længe for. Gymnasieeleverne krammer og klapper hinanden på skuldrene.
I tre måneder har de 80 tilstedeværende elever arbejdet i hverdage og weekender for at få musicalen "Sæt dig fri" stablet på benene.
Sponsorater for i alt 60.000 kroner er blevet samlet ind, koregrafi er blevet øvet og de rigtige elever til rollerne er blevet fundet.
Det eneste, som gymnasieeleverne ikke har gjort selv, er at skrive stykket. Og netop derfor er det måske ikke så mærkeligt, at eleverne er stolte over det, som de har præsteret med musicalen "Sæt dig fri.

Har lært af oplevelsen

Gymnasieeleven Simon Schelde er sammen med Freja Lyngsø Lund produktionsleder på musicalen.
Han er ikke i tvivl om, at arbejdet med 80 mennesker og al planlægningen har givet ham noget med i rygsækken, som han måske kan bruge i fremtiden.
"Vi har lært at tænke ud af boksen i forhold til at skaffe penge. Og så har vi også lært at planlægge og koordinere noget stort, hvor der har været problemstillinger, som vi skulle finde løsninger på. Det kunne jeg godt forestille mig er noget, som man kan bruge i fremtiden," fortæller Simon Schelde.
Freja Lyngsø Lund er heller ikke i tvivl om, at en så stor produktion, som "Sæt dig fri" har været, har givet eleverne noget i forhold til sammenhold.
"Vi har lært hinanden godt at kende på tværs af årgange. Vi har hørt fra mange, at der er kommet en rigtig god efterskolestemning blandt de medvirkende. Vi har jo lavet stort set alt sammen den sidste tid, så det har virkelig skabt et sammenhold," lyder det fra Freja Lyngsø Lund.

11 af eleverne har været hovedansvarlige for forestillingen. Det drejer sig om Signe Cecilie Huldgaard, Joachim Lorch Schierning, Cathrine Barklin, Freja Lyngsø Lund, Simon Schelde, Dan Hjort Jensen, Emil Nissen, Andreas Stokkendal, Andreas Simonsen, Sarah Major Azzam Reinhardt og Sanne Rasmussen.

11 af eleverne har været hovedansvarlige for forestillingen. Det drejer sig om Signe Cecilie Huldgaard, Joachim Lorch Schierning, Cathrine Barklin, Freja Lyngsø Lund, Simon Schelde, Dan Hjort Jensen, Emil Nissen, Andreas Stokkendal, Andreas Simonsen, Sarah Major Azzam Reinhardt og Sanne Rasmussen.

Kærlighed, had og hævn

Musicalen, "Sæt dig fri", handler om en gruppe unge mennesker, der vender ryggen til det kapitalistiske samfund.
Udefrakommende truer pludselig gruppen og i stykket bliver der berørt temaer som kærlighed, had, hævn og konflikter. Alt sammen krydret med hits af Sanne Salomonsen.
Marianne Ernst spiller en af hovedrollerne i musicalen. Hun forklarer, at det har givet hende meget, at være med i en så stor produktion.
"Det har været så fedt, at vise, at man kan det her. Jeg har lyst til at prøve at komme videre med musicals i fremtiden. Eller generelt arbejde med musik.
Det har virkelig været en oplevelse, at se, hvor langt man kan rykke sig.
Det har været rigtig sjovt at være med til, fortæller Marianne Ernst.
Eleverne pakker ligeså langsomt deres ting sammen.
Det 16 mand store orkester lægger instrumenterne på plads, alt imens der bliver snakket ivrigt om aftenens næste forestilling.
Der er ikke mange timer til det går løs igen.
Til en produktion, der ikke kun handler om selve musicalen, men som også handler om en tid på gymnasiet, som aldrig vil blive glemt.

Publiceret 06 February 2013 07:00