Udstilling i bylaboratoriet:

Sådan kommer Vejle til at se ud

Der er gang i visioner og planer i Vejle Kommune. Det kan du opleve i Bylaboratoriets nye udstilling, der viser, hvordan Vejle kan udvikle sig med handel, byliv, grønne byrum og oplevelser, og samtidig kan Vejle by uden problemer rumme boliger til yderligere 15.000 indbyggere samt kontorer til 10.000 nye arbejdspladser.
På udstillingen kan du se en stor model af Kirk Kapital bygningen i havnebassinet. Den enestående arkitektur på grænsen til kunst er tegnet af den verdensberømte kunstner Olafur Elisasson. Se også planerne for klubøen og kajakklubben, der bygges ud i fjorden ved siden af den nye Lystbådehavn.
Se også de nye planer for Mikropolzonen, der vokser frem langs Sønderå med visioner for nyt byggeri på Domus, Enghavecenteret og Åcenteret, og konkrete planer for DGI-huset. På AffaldGenbrugs område vises forslag til en helt ny grøn bydel, Rosborg.
Der er eksempler på, hvordan Vejle og kommunens andre byer bliver grønnere og sjovere, med Maria Plads i Vejle og nye midtbyplaner i Jelling, Give, Børkop og Egtved, samt udviklingsmuligheder i landdistrikterne.
Udstillingen er åben lørdag den 9. februar og søndag den 10. februar. Begge dage er der rundvisning klokken 13-13.30 i Bylaboratoriet samt byvandring 13.30-14.30. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig. Bylaboratoriet ligger i Økolariet på Dæmningen.
Vejle er den eneste kommune i landet, der har så stor en permanent udstilling af de samlede planer for byudviklingen.

Publiceret 06 February 2013 06:00