Det danske hold står opmarcheret - klar til første opgave i SE Arena.

Det danske hold står opmarcheret - klar til første opgave i SE Arena.

God start i Vojens

Både arrangørerne i SE Arena og det danske landshold fik en fin start på OL kvalifikationen

Af
Peter Rasmussen

"Welcome to the Olympic qualification tournament..."
Dansk rækker ikke længere i SE Arena. Ihvertfald ikke når der skal tales med pressen, for den kommer fra mange lande. Derfor må 'Media manager' Kell Haugaard da også begå sig på udenlandsk når regler og retningslinjer skal gennemgås.
Man mærker tydeligt et sus af noget lidt større end bare den almindelige hverdag i Danmarks flotteste isarena. Og mon ikke at det danske landshold kunne fornemme bruset fra en næsten fuld arena. Endda en arena, hvor der blev klappet og sunget igennem på begge sider af isen.
Inden Danmarks første kamp skøjtede borgmester Jens Christian Gjesing på isen i sine fine balsko - det er rent faktisk en stor præstation i sig selv. Han glædede sig over at netop SE Arena er centrum for den største ishockeybegivenhed på dansk grund nogensinde. Og som en slags svar på sangen "Vi vil have Vojens på isen", der blev sunget under hans entré, lød det:
"Husk at i dag er vi alle rød-hvide!". Det fik bifaldet til at rulle.

Kongeligt besøg

Blandt de mange publikummer til dagens landskamp var Kronprins Frederik. Som en hyldest blandt andet til hans besøg, var der opstillet flagallé gennem hele Vojens by. En flagallé man anstændigvis fjerner ved solnedgang, hvilket var før kronprinsens ankomst. Lidt morsomt, men hvad pokker - et OL stævne i byen fortjener vel også en flagallé - festligt ser det ihvertfald ud.
Landsholdet kvitterede for den fine opbakning ved at slå Ukraine med 2-0. Det er stort set en optimal start, og det gør kampen i aften mod Slovenien ekstremt vigtig. Slovenien vandt nemlig overraskende deres første kamp mod Hviderusland, og kan med en sejr over Danmark stå med mere end den ene skøjte ved næste års OL. Det samme kan man heldigvis sige om Danmark.
De to hold mødtes så sent som i november måned. Her endte kampen 1-1 i ordinær spilletid før Danmark vandt den i straffeslag. Der er således lagt op til en drabelig dyst i aften klokken 21.00. Hvis man ikke har sikret sig en billet, kan man se kampen på TV3 Sport 1.

"Velkommen til Haderslev kommune! Husk at i dag er vi alle røde og hvide," sagde borgmesteren. Foto: Peter Rasmussen

Foto: Jan Korsgaard

Foto: Jan Korsgaard

Foto: Jan Korsgaard

Foto: Jan Korsgaard

null

Publiceret 08 February 2013 07:00