Boligforeningen ØsterBO arbejder på at forebygge oversvømmelser og samtidig bruge regnvand til at forskønne området.

Boligforeningen ØsterBO arbejder på at forebygge oversvømmelser og samtidig bruge regnvand til at forskønne området.

Slut med vand i kælderen i Vejle

Boligforeningen ØsterBO har fået en million til projekt mod oversvømmelser

Boligforeningen ØsterBO i Vejle har fået en million kroner til projektet "Klimatilpasning i Østbyparken" fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.
Østbyparken i Vejle oplever, ligesom mange andre almene afdelinger landet over, meget kostbare og besværlige oversvømmelser, når det regner kraftigt. Og det kan forventes at ske oftere og blive værre i fremtiden på grund af klimaforandringer.
ØsterBO har derfor søgt støtte til et projekt, der skal føre til sikring af området i fremtiden, så man kan håndtere den formodede øgede nedbør.
"Østbyparken udgør med sine cirka 1.100 boliger en hel bydel, og her er tale om at sikre samfundsmæssige værdier for 1-2 milliarder kroner. Derfor er vi meget glade for at have modtaget støtten til dette projekt. Jeg er sikker på, at vores beboere vil se frem til, at de både kan undgå vand i kælderen og samtidig få ideer til, hvordan Østbyparken kan blive et endnu flottere område," siger direktør i ØsterBO, Søren Ahle Hansen.

Vand som resurse

Projektet skal forhindre regnvandet i at overbelaste områdets kloaksystem, og samtidig tilføre en ekstra kvalitet, så området bliver mere oplevelsesrigt. Vandet skal bruges aktivt til ophold og leg og give øget plante- og dyreliv. Vandet skal være synligt i området, men ikke kunne skade bygningerne, som det kan i dag.
"Specielt i Vejle by har vi udfordringer både i forhold til de øgede regnmængder og til havvandsstigninger. Projektet skal netop inspirere til nye løsninger og metoder og er fint i tråd med Vejle Kommunes klimastrategi, hvor vi blandt andet ser vand som en resurse til at skabe nye oplevelser, rekreative rum, udvikling og vækst," siger formand for Natur- & Miljøudvalget, Søren Peschardt.

Publiceret 08 February 2013 06:00