Der er fest og farver i den slovenske trup efter afblæsningen. De klan godt begynde at lægge taktik for OL turneringen.

Der er fest og farver i den slovenske trup efter afblæsningen. De klan godt begynde at lægge taktik for OL turneringen.

Farvel til OL drømmen

Danmark var ikke skarpe nok da det gjaldt. Derfor kan Slovenien glæde sig til vinter-OL næste år i Sochi

Af
Peter Rasmussen

Der er Langt til OL: Meget langt. Næste OL vil for Danmarks vedkommende tidligst være i 2018 i Sydkorea.
Det er en kendsgerning efter en aften, der ellers var en fest i rødt og hvidt. Aldrig har det danske landshold haft en festligere kulisse at spille i, og SE Arena i Vojens bestod i den grad sin eksamen som nationalstadion. Hallen var udsolgt til sidste sæde, og der blev sunget, klappet og festet.

Festen fusede ud

Men Slovenien var kommet til Danmark med en mission. Det fik holdet torsdag vist mod Hviderusland, og fredag var turen kommet til Danmark. Medicinen hed hurtigt spil, lange præcise pasninger mod blå linje og fandens præcise og giftige afslutninger.
Så selv når de rød-hvide fik etableret et pres mod Sloveniens mål, så lurede kontraen altid lige under overfladen. Selv i undertal var gæsterne giftige.
Objektivt må man erkende at der ikke er så meget at sige til Sloveniens 2-1 sejr. Sammenlagt tre scoringer på 120 minutter med stormen fra 5.000 entusiastiske tilskuere i ryggen, er heller ikke nok. Nu er det spændende hvordan dette festglade publikum tackler situationen med at resten af stævnet i Vojens reelt er uden betydning. Mange bor i området og har for længst sikret sig billet til søndagskampene. Og det helt store omdrejningspunkt - den åkaldte 'FanMile' fortsætter ufortrødent. Et bud herfra er, at når den værste skuffelse har lagt sig hen over dagen i dag, så tager langt de fleste resten af festen med. Sådan er ishockeysupportere - Og lad os håbe det. Det fortjener arrangørerne og det ville virkelig være i den olympiske ånd.

Lige ved og næsten - sådan blev det desværre for det danske landshold denne fredag.
Foto: Jan

Lige ved og næsten - sådan blev det desværre for det danske landshold denne fredag. Foto: Jan "Kanut" Korsgaard

null

Publiceret 09 February 2013 08:00