Benny Engelbrecht og Sofie Stollig Christensen står her uden for Folketingssalen. Sofie har været en uge i praktik i magtens centrum.

Benny Engelbrecht og Sofie Stollig Christensen står her uden for Folketingssalen. Sofie har været en uge i praktik i magtens centrum.

En uge i magtens centrum

Lokal skolepige var i praktik hos Benny Engelbrecht og mødte statsministeren

Af
Af Camilla Hannani

Sofie Stollig Christensen går i 9. klasse på Ulkebøl Skole, men i uge 6 skiftede hun skolebøgerne ud med en uge i magtens centrum. Hun fik nemlig en praktikplads hos folketingsmedlemmet Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet.
Sofie, som normalt bor i Sønderborg, blev revet ud af sin normale hverdag da hun i en hel uge skulle være på Christiansborg.
?Lige siden jeg fik samfundsfag i 7. klasse, har jeg været opmærksom på hvad der sker omkring mig og i samfundet,? fortæller Sofie.
Sofie er glad for at hun kunne komme i praktik hos Benny Engelbrecht.
Ikke alle unge har den mest spændende praktik uge, men Sofie så frem til en speciel uge blandt nogle af Danmarks førende politikere,
?Jeg synes, at det er helt vildt spændende og anderledes at jeg får lov til at være i praktik hos Benny,? fortæller Sofie.
Sofie har taget med sin mormor over til mormorens veninde, som bor i København, om morgen tager hun metroen til Forum hvorefter hun tager en bus til Christiansborg.
Meget af hendes dag går med møder og samtaler med forskellige mennesker på Christiansborg. Der er selvfølgelig nogle møder, som Sofie ikke må tage med til. Når Sofie ikke må tage med til møderne sidder hun for det meste og venter, eller snakker med nogle af de mennesker som er på Christiansborg,
?Men jeg keder mig ikke,? fortæller Sofie.
Mange mennesker møder aldrig vores statsminister, men det har Sofie,
?Jeg har siddet til møde med statsministeren, det var rimelig surrealistisk, man ser hende på tv og i aviser og blade, men man regner ikke med at se hende i virkelighed,? fortæller Sofie.
Mange har været efter regeringen siden den blev indsat, mange mener at regeringen ikke gør nok, men efter at Sofie har set hvor meget politikerne arbejder og knokler for at få hele Danmark til at sidde sammen, kan hun kun sige at det som folk siger ikke passer.
?Lige fra dag et så jeg hvor meget de knokler igennem. Det hvad aviserne siger passer i hvert fald ikke ifølge mig, man skal bare ind på den anden side af murene,? siger Sofie.
Sofie synes at det har været en helt speciel oplevelse, og om vil fortsætte i politikens verden når hun en gang bliver voksen, det ved hun ikke endnu, men det er en mulighed, fortæller hun.

Publiceret 11 February 2013 16:00