Carl Holst roser OL-arrangementet. Han kalder det topprofessionelt og en god reklame for hele landsdelen.

Carl Holst roser OL-arrangementet. Han kalder det topprofessionelt og en god reklame for hele landsdelen.

"Ishockey satte Sønderjylland på landkortet"

Regionsformand Carl Holst roser den positive opmærksomhed, som OL kvalifikationen afstedkom for landsdelen

Af
Peter Rasmussen

Selvom det ikke blev til en OL-billet denne gang, blev den netop overståede OL-kvalifikationsturnering i Vojens et godt udstillingsvindue for både ishockeysporten og Region Syddanmark ifølge regionsrådsformand Carl Holst (V).
Der er al mulig grund til at være stolt af den OL-kvalifikationsturnering i ishockey, som fandt sted i Vojens 7.-10. februar. Det mener regionsrådsformanden, som selv så flere kampe på SE Arena i Vojens.
Han oplevede et topprofessionelt arrangement med store sportslige øjeblikke og også medrejsende tilskuere, som fik øjnene op for de syddanske kvaliteter for første gang.
"Turneringen satte fokus på regionen på en ny måde. Der var masser af gode kampe på isen, og de mange fans har jo også boet, spist og handlet i lokalområdet. Jeg er glad for, at Region Syddanmark havde mulighed for at støtte arrangementet," siger Carl Holst.
Region Syddanmark besluttede at bevilge 250.000 kr. til arrangementet fra regionens kulturpulje, og Carl Holst mener, at der var fuld valuta for pengene. Der kunne have været flere udenlandske fans i hallen, men området fik stor eksponering gennem tv-dækning.
"Værdien rækker langt ud over det sportslige. Arrangementet har vist, hvordan vi gennem samarbejde og en fælles indsats kan tiltrække internationale begivenheder til regionen. Jeg er overbevist om, at store sportsbegivenheder som denne er med til at synliggøre Syddanmark for turister og potentielle tilflyttere," siger Carl Holst.
Slovenien blev nummer et ved turneringen, mens Danmark måtte nøjes med en tredjeplads. Næste udfordring for det danske hold bliver A-VM i Sverige om tre måneder.

null

Publiceret 11 February 2013 10:15