Der bliver hængt med klarinetten i den danske trup ovenpå skuffelsen.

Der bliver hængt med klarinetten i den danske trup ovenpå skuffelsen.

Landsholdet dumpede - resten bestod

Aldrig har de danske chancer for at kvalificere sig til OL været større. Og næsten aldrig var det danske landshold i nærheden af at kvalificere sig

Af
Peter Rasmussen

Det er en øretæve, som kommer til at tage noget tid at komme sig over. For flere af de danske ishockeyspillere, og sikkert også for holdets træner, betyder det, at de aldrig kommer til at opleve et OL.
Ikke fordi det skortede på opbakning. Tværtimod. Man kunne næsten få tårer i øjnene over det forrygende stemning, der var i SE Arena. En stemning, der aldrig blev negativ overfor det danske kollektiv.
Ikke fordi der ikke var lukket grundigt af bagude. Både Frederik Andersen i de to første kampe, og Patrick Galbraith i den sidste, stod forrygende. De kunne ikke lastes ret meget.
Men fordi det danske landshold ikke lavede mål. Holdet spillede fint, skabte ganske mange chancer, stod godt på banen og alle de ting, der ville tælle, hvis man havde 'stilkarakterer' i ishockey. Men fem scoringer i 180 minutters kamp - vel at mærke med en tsunami af opbakning i ryggen - det rækker ikke.
Så det var holdet fra Slovenien, der - helt fortjent - tjekkede ind til 2014-legene i Sochi. De kom, tog deres chance, og vandt. Ikke noget at diskutere - tabellen lyver aldrig. Tillykke til dem.


Op på hesten

For de rød-hvide gælder det om at komme op på hesten igen. Om mindre end to måneder venter et særdeles afgørende VM i Stockholm, og her gælder det om at ramme det helt rette spændingsniveau.
Man får ikke altid hvad man ønsker sig i sportens verden. Det fik de rød-hvide supportere ikke, og det gjorde de der holdt med Hviderusland og Ukraine heller ikke. Men alle fik de dog en fest i Vojens, som de også alle bidrog til. Og den oplevelse var der ikke noget galt med.

Foto: Jan 'Kanut' Korsgaard

Foto: Jan 'Kanut' Korsgaard

Foto: Jan 'Kanut' Korsgaard

Foto: Jan 'Kanut' Korsgaard

null

Publiceret 11 February 2013 09:00