Offshoreaktiviteterne boomer generelt i Esbjerg, og også på uddannelserne er området populært.

Offshoreaktiviteterne boomer generelt i Esbjerg, og også på uddannelserne er området populært.

Offshore og markedsføring hitter

Med mere end 100 nye studerende i den forgangne uge satte Erhvervsakademi Sydvest rekord for antallet af nye studerende på de korte videregående uddannelser og bacheloruddannelser. Markedsføringsøkonom og driftsteknolog er vinterens højdespringere i Esbje

Mens 84 nye studerende gik ind af dørene til Erhvervsakademi SydVest i februar 2012, er tallet i 2013 steget med 15 procent til over 100 nye studerende på de tekniske, merkantile og it-relaterede uddannelser. Og rektor Henrik Larsen har svært ved at få armene ned over det store optag.
"Vi havde det største optag nogensinde i sommers, så jeg havde helt ærligt ikke forestillet mig, at vi slog rekorden endnu engang. Væksten er godt for både for Esbjerg som studieby og for erhvervslivet i regionen, der får flere kvalificerede talenter til de ledige jobs," siger rektor Henrik Larsen.

Offshore og markedsføring hitter

Optaget fordeler sig på softwareudvikling med 15 studerende, driftteknolog med 20 studerende, bygningskonstruktør med 25 studerende og markedsføringsøkonom med 40 studerende. Højdespringerne i forhold til sidste år er driftteknolog, der er målrettet offshoresektoren, og markedsføringsøkonom.
"Selvom uddannelsen som driftsteknolog kun er tre år gammel, har vi tredoblet antallet af studerende siden første hold, og offshoresektoren efterspørger driftsteknologerne i stor stil. Det er også positivt, at flere unge læser til markedsføringsøkonom, fordi erhvervslivet hungrer efter unge med forstand på salg, eksport og markedsføring," siger Henrik Larsen.
Med de nye studerende forventer Erhvervsakademi SydVest i alt omkring 750 studerende i dette skoleår mod omkring 550 studerende i skoleåret 2012. Væksten viser, at de korte uddannelser og bacheloruddannelserne til det private arbejdsmarked fortsat er i høj kurs trods krisen, mener Henrik Larsen.

Publiceret 11 February 2013 11:00