Modelfoto

Modelfoto

Overgreb har altid været der

Intet tyder på, at seksuel misbrug af børn er stigende, siger chef for børn- og ungeafdeling i Aabenraa Kommune

Af
Mette Henriksen

De seneste år har medierne bragt mange historier om overgreb mod børn. Alene indenfor de seneste to måneder er to mænd fra Aabenraa-området blevet varetægtsfængslet for pædofili. Men omtalen er ikke ensbetydende med, at seksuelt misbrug af børn er blevet mere udbredt, lyder vurderingen fra fagfolk. De henviser til, at der ikke findes sikre opgørelser af, hvor mange børn, der bliver ofre for seksuelt misbrug, men at intet tyder på en stigning.
Chef for børn- og ungeafdelingen i Aabenraa Kommune, Christian Lorenz Hansen, forklarer, at de nyeste sager blandt andet hænger sammen med, at kommunerne har styrket indsatsen for at opdage overgreb mod børn.
"Overgrebene har altid fundet sted. De har altid været der, og det siger jeg ikke, for at tale det ned. Det er dybt traumatisk og tragisk for ofrene."
Undersøgelser viser, at når emnet kommer offentligt frem, så bliver det lettere for ofrene at tale åbent om, hvad de har været udsat for. Og på den måde kan overgrebene komme til myndighedernes kendskab.
"Den voldsomme medieomtale i blandt andet Tønder-sagen har bevirket en aftabuisering af problematikken. Personer omkring ofrene, lærere, pædagoger eller naboer, tør blande sig i dag, når de har en bestyrket grund til at tro, at det er noget galt. Og det kommer os som kommune til gode, for så har vi mulighed for at hjælpe, hvis formodningen holder stik."

Publiceret 11 February 2013 07:00