Sport og skolebøger spiller på samme hold

Af
Af Camilla Hannani

Stemningen er god og humøret er højt, da Lokalavisen en morgen besøger Humlehøj-Hallen, hvor skolens elever er i fuld gang med deres morgentræning. Eleverne som avisen har snakket med, går til sommer, ud som skolens første idrætsårgang
Skolens idrætslinjer tilbyder en fodbold, håndbold og en basislinje, hvor eleverne beskæftiger sig med forskellige sportsgrene.
?Jeg synes at det er sjovt og spændene at gå her, og jeg får lov til at prøve forskellige sportsgrene,? fortæller Maria Catalina Ejlskov fra Sønderborg, som danser i sin fritid og går på skolens basislinje.
Line Madsen fra Guderup, som går på skolens håndboldlinje, er utrolig glad for at gå på skolen:
?Jeg valgte at starte på idrætslinjen pga. sporten og den ekstra tid jeg får til den,? fortæller Line, og fortsætter: ?Samtidig synes jeg at fællesskabet er bedre, vi har mange af de samme interesser, og vi er mange som ikke drikker og fester pga. sporten.?
?Jeg synes at den ekstra træning er en god fordel, jeg lære ting som jeg ikke gør til normal træning efter skole, og jeg får tid til at øve mig på mine svagheder,? fortæller Søren Godbergsen fra Sønderborg, som også går på håndboldlinjen.
Eleverne bliver trænet til at styrke deres svagheder og til at blive bedre til deres sport.
?Vi træner dem ikke, som man normalt ville træne et håndboldhold, da de ikke skal spille kampe sammen. Vi træner eleverne til at blive bedre individuelt,? fortæller håndboldlinjens træner Mads Thomsen, som selv spiller for SønderjyskE.

Skepsis forsvandt

?Nogle forældre var lidt skeptiske på grund af rygter om skoles faglige niveau, men alle er blevet positivt overrasket,? fortæller skolens viceinspektør Johnny Erichsen, der understreger, at der ofte er en positiv sammenhæng mellem bevægelse og indlæring.
Og eleverne synes, at det går fagligt bedre på idrætslinjen. Julia Pedersen fra Hørup, som går på skolens håndboldlinje er meget glad for undervisningen:
?Mit faglige niveau er steget siden jeg skiftede skole. De ekstra timers sport betyder, at jeg kommer ud med al min energi, og jeg kan bedre lide lærerne på Humlehøj.?
Per Christiansen fra Guderup, som går på håndboldlinjen, har heller ikke fortrudt sit valg om at flytte skole, tværtimod, han er nemlig også blevet bedre i skolen.
?Den eneste ulempe med mit valg er den lange bus tur fra Guderup, som varer 20-25 minutter,? fortæller han.
Christina Johannsen fra Broager, som går til dans, fodbold og bordtennis i sin fritid, går på skolens basislinje og er vild med sin nye skole:
?Jeg får lov til at komme ud med al min energi, så jeg kan sidde stille og koncentrere mig timerne.?
Ansøgningsfristen for elever til næste skoleårs idrætslinje i 8. og 9. klasse er den 18. marts.

Publiceret 11 February 2013 11:00