Jesper Rosanes fik hjælp af Caroline til at klippe snoren til det nye sundhedsspor i Sønderskoven.

Jesper Rosanes fik hjælp af Caroline til at klippe snoren til det nye sundhedsspor i Sønderskoven.

Sundhedssporet er åbent

Af
Af Svend Mikael Larsen

I lørdags erklærede formand for sundhedsudvalget Jesper Rosanes officielt det nye sundhedsspor i Sønderskoven for åbent, og herefter kan alle med lyst til en rask lille tur på halvanden kilometer benytte sporet.
Det er Sønderborg Kommune, der sammen med Naturstyrelsen har etableret sporet, hvor man kan motionere og samtidig teste sin kondi.
Sundhedssporet har start og mål på p-pladsen midt på vejen Kathrinelund mellem Sdr. Landevej og Borgmester Andersens Vej. Alle, som kan gå eller løbe et par kilometer – også børn helt ned til ti år – kan teste deres kondi på sporet.
Sønderborgspejderne fra Det Danske Spejderkorps har hjulpet med at etablere sporet, og Hjerteforeningens lokalkomite i Sønderborg vil føre tilsyn med det. Der er også oprettet en skolefunktion omkring sporet, så folkeskoler og ungdomsuddannelser kan bruge det og teste elevernes kondital over tid.
På p-pladsen er der et kort, som viser ruten og som med pile angiver løberetningen. Sporet findes nemt ved at følge de røde pletter, der er malet på træer og stolper, og en infotavle fortæller, hvordan man beregner sit kondital.
Åbningen blev markeret ved et lille arrangement, hvor en repræsentant fra Naturstyrelsen fortalte om sporet, og hvordan det bruges, inden Jesper Rosanes holdt en lille tale og med hjælp fra Caroline fra Sønderborg Spejderne klippede det røde bånd til sporet.

Publiceret 11 February 2013 11:00