Sidste år døde to personer efter ulykker i siloer. Tirsdag skete endnu et uheld, og nu vil Videnscentret for Landbrug afdække, hvordan ulykkerne sker.

Sidste år døde to personer efter ulykker i siloer. Tirsdag skete endnu et uheld, og nu vil Videnscentret for Landbrug afdække, hvordan ulykkerne sker.

Arbejde i siloer kræver stor forsigtighed

Efter arbejdsulykken i Lintrup, hvor en 31-årig mand blev klemt i en fodersilo, vil Videnscentret for Landbrug finde ud af, hvordan ulykkerne sker

Af
Dorthe Andresen

I 2012 døde to personer efter ulykker i landbrugssiloer, og tirsdag skete et nyt alvorligt uheld. Videncentret for Landbrug vil nu afdække, hvordan ulykkerne sker.
"At arbejde i og færdes omkring siloer er generelt yderst farligt. Den gode adfærd handler blandt andet om at sikre sig mod fald, og om muligt arbejde flere sammen. Samtidigt skal man sikre, at børn ikke kan komme ind i siloen."
Sådan lyder rådet til landmænd og deres medarbejdere fra Helle Birk Domino, arbejdsmiljøchef i Videncentret for Landbrug efter tirsdagens siloulykke på en gård i Lintrup ved Rødding. Her sad en 31-årig mand fastklemt i siloen og blev efterfølgende bragt til hospitalet.
I 2012 forekom der to dødsulykker i forbindelse med siloer på landbrugsejendomme. I alt døde 15 personer i forbindelse med ulykker på landbrug.
Uheld i siloer har tidligere ikke fyldt så meget i uheldsstatistikken, men efter de to dødsulykker sidste år besluttede Videncentret at se nærmere på problemet. Det sker i samarbejde med Branchearbejdsmiljørådet Jord-til-Bord.
"Vi står lige nu for at begynde at undersøge, hvad der forårsager ulykkerne, og hvilke forholdsregler, man som landmænd bør tage for at sikre medarbejdere og andre, for eksempel børn, der færdes på bedriften," siger Helle Birk Domino.

Publiceret 13 February 2013 10:30