Ellemarken i Køge. (Arkivfoto).

Ellemarken i Køge. (Arkivfoto).

En surrealistisk oplevelse i Ellemarken

Lokal kvinde, der skulle hente sin søn, oplevede de aktuelle bandeproblemer på nærmeste hold. Hun blev truet til at forlade området.

KØGE: Tirsdag aften havde en lokal borger, Bodil Sø, der også er formand for partiet Venstre i Køge, en temmelig chokerende oplevelse i mødet med et bandemedlem.
Bodil Sø, der bor 10 km syd for Køge by, skulle ved 20.00 tiden hente sin søn der var på besøg hos en kammerat, der bor i Ellemarken i Køge.
- Som jeg har gjort en del gange før, kører jeg ind i Ellemarkens boligområde fra Gymnasievej, og op gangs boligblokken. Jeg bemærker en flok drenge, der står oppe for enden, og bliver allerede der lidt utryg. Jeg låser bilens døre, mens jeg vender bilen og holder for at vente på, at min søn kommer ned til mig, fortæller Bodil Sø.
Så banker en maskeret ung mørk mand på hendes bilvindue.
- Tankerne var mange, mens jeg overvejede, hvad jeg skulle gøre. Jeg rullede vinduet en anelse ned, og spurgte, hvad han ville sige. Han bad mig om at forsvinde, og sagde til mig: Du kan ikke komme kørende på den måde, med langt lys - hvilket jeg ikke havde - og køre herop og vende og holde her. Du skal køre din vej, ... her sker ting og sager i øjeblikket, og du må ikke være her. Det er for din egen skyld...!, fortæller Bodil Sø videre.
Bodil Sø blev meget bange og skræmt.
- Jeg havde svært ved at vurdere, om jeg risikerede at blive fanget i en skudduel få sekunder efter. Samtidigt var min teenagesøn på vej ned til mig, og jeg skulle dels have ham med mig, og dels var jeg også bekymret på hans vegne.
Bodil Sø spurgte fyren, om hun ikke måtte hente sin søn. Jo selvfølgelig, sagde han, og gik.
- Jeg tror egentlig, at han følte det forkert, at sige det til mig. Men omvendt, så gjorde han det. Og faktum er, at jeg, som helt almindelig borger i Køge Kommune blev truet væk fra Ellemarkens område, på trods af, at jeg kommer i et helt uskyldigt ærinde. Min søn oplyste mig om, at det er et medlem af Black Cobra, og at der er 'krig' mellem dem og Banditos. De patruljerer i Ellemarken. En viden der åbenbart er helt almindelig blandt de unge, beretter Bodil Sø, der er alvorlig bekymret for det skråplan vi er på vej ud i her i Køge.
- Der hersker en junglelov, som er helt uacceptabelt. Når jeg hører om hvad der sker i byen, også på helt almindelige aftner, i weekender og til f.eks. Køge Festuge, så er jeg alvorligt bekymret. Hvornår er nok nok? Hvad vil man gøre for at få stoppet de bandetilstande og den lovløshed, der hersker og udvikler sig med bekymrende hast i Køge?, spørger Bodil Sø, der ikke tror, at de fem nye gadeplanmedarbejdere, som borgmester Marie Stærke vil ansætte er nok. Eller rettere 'grundlæggende' nok.
- Jeg mener, at der skal både forebyggelse og konsekvens til. Vi skal sikre, at vores unge ikke når så vidt, som til at blive medlem af en bande. Vi skal sørge for, at der er steder de kan være og aktiviteter de kan blive involveret i, slutter Bodil Sø.
Se også læserbrevet om oplevelsen i Ellemarken tirsdag aften.
pm

null

Publiceret 13 February 2013 15:15