Maren Skak Nordbeck til venstre har fået livsmodet tilbage efter gode samtaler med Susanne Hoffmann.

Maren Skak Nordbeck til venstre har fået livsmodet tilbage efter gode samtaler med Susanne Hoffmann.

Selvhjælp skaffer livsmodet tilbage

Gode samtaler og netværksgrupper har læget Marens sind, Nu har hun fundet lykken

Af
Lene Dalsgaard

I 2009 døde Maren Skak Nordbecks veninde gennem 25 år. Hun havde været som en mor for Maren og dødsfaldet tog hårdt på hende.
"Jeg gik helt ned med flaget, jeg skulle bare have hjælp og så anbefalede min læge mig at søge hjælp her ved selvhjælp på Frivilligecenter Haderslev.
I dag kan Maren smile igen. Hun har fået livsmodet tilbage gennem mange gode samtaler med voksenvejleder og psykiatrisamtalepartner Susanne Hoffmann og gennem de aktiviteter hun deltager i gennem Frivillighedshuset.
"Jeg er med i en motionsgruppe, Det er meget dejligt, vi har det godt sammen og kan tale om alt, jeg er også med i en strikkeklub gennem selvhjælp her i frivillighedshuset, Jeg har fået et netværk her" fortæller Maren.
"Vi har mange forskellige selvhjælpsgrupper, fortæller Susanne og remser op, netværk for ensomme, angstgruppe, en gruppe for kvinder med fibromyalgi, depression, unge piger der har det svært i livet, 2 sorggrupper for voksne, og dialoggrupper.
Også i år har stedets selvhjælps og netværksgrupper fået støtte fra Social og intergationsministeriet . De søgte om 250.000 og fik 220.000 kroner.
"Det betyder at gupperne kan fortsætte deres arbejde og at der løbende kan oprettes nye grupper," fortæller Susanne Hoffmann.
For brugere som Maren er det godt nyt, Hun har ikke alene fået livsmodet tilbage via selvhjælpsgrupperne i Frivillighedshuset, hun har også fået mod til at tage imod kærligheden.
Min nabo præsenterede mig for Johan, siger hun, mens smilet om munden finder vej til øjnene,
Den 25. februar har hun og Johan været nygifte i et år.

Publiceret 13 February 2013 11:45