Hundredevis af børn sagde farvel til den populære skoleleder, som senere på dagen holdt reception, hvor blandt andet

Hundredevis af børn sagde farvel til den populære skoleleder, som senere på dagen holdt reception, hvor blandt andet "Dronning Margrethe" kiggede forbi.

SE BILLEDERNE:

En populær mand sagde farvel

Skoleleder på Blåbjerggårdskolen Laust Poulsen sagde et både farverigt og vemodigt farvel til sin elskede skole i sidste uge

Af
Rune Weitling

Selv om man er skoleleder, så er det altså trods alt ikke hverdagskost at komme i skole i en rød ferrari, mens hundredevis af børn står med flag og tager imod.
Den ære tilfaldt dog skoleleder på Blåbjerggårdskolen, Laust Poulsen, i sidste uge, da han torsdag havde sidste arbejdsdag. Siden 1991 har han været skoleleder på skolen, men tiden er altså nu moden til pension, og det var bestemt ikke uden vemod, at den gode skoleleder, sagde farvel. En flot ferrari eller ej.
"Det er ligesom en skilsmisse. Både intellektuelt og personligt. Det bliver specielt ikke at have sin daglige gang her længere," siger Laust Poulsen, der om nogen er blevet en institution i institutionen.
Det var der synligt bevis for torsdag morgen, hvor det ene barn efter det andet kom for at give den gode Laust en ordenlig krammer.
"Jeg kommer sådan til at savne dig, Laust," lød det fra en lille pige i lilla og lyserød flyverdragt, inden hun kastede sig om halsen på den afgående skoleleder.

En forudseende mand

Jo, det er bestemt en populær mand, der nu siger farvel til Blåbjerggårdskolen.
Laust Poulsen har gennem årene været med til at skrive historie for skolevæsnet, idet han altid har været på forkant med udviklingstiltag. Det var således her, at tankerne om Helhedsskolen blev tænkt i 90'erne, og det var her Da Vinci Linjen senere opstod. Ikke alene Laust' ære, men han har endog meget store aktier i det.
Men nu er det slut. Efter vinterferien er det viceskoleleder Anette Lock Hansen, der er konstitueret skoleleder, indtil man finder en mere permanent løsning.
Men den gode Laust Poulsen bliver ikke sådan at undvære, hvis man skal tro børnene denne dag. Læs blot denne 'samtale' mellem Laust og en lille purk denne råkolde torsdag morgen:
"Du skal huske at komme og besøge os, Laust."
"Jamen jeg kommer ud i blokkene og siger farvel nu her."
"Nej, du skal huske at komme og besøge os, når du er helt væk."
Og det skal Laust nok, forsikrer han.

Publiceret 13 February 2013 12:00