(Pressefoto).

(Pressefoto).

Danskerne er vilde med haveklassiker

På samme måde som de kendte indendørsmøbler fra 1950’erne hitter, har danskerne i stor stil taget de charmerende havemøbler fra samme periode til sig. Det oplever det danske havemøbelfirma Mandalay. På tiende år stiger salget af Marguerit-møblerne, der var populære i 1950’erne og 60’erne.
Retromøblerne Marguerit fra 50’erne er et hit blandt danskerne. Det danske møbelfirma Mandalay har i ti år solgt sit eget redesign af de nostalgiske havemøbler med marguerit-blomsten, og interessen har aldrig været større. Mandalay har over årene udvidet serien med havebænk, cafébord og spiseborde. Alt sammen i Burmateak og pulverlakeret, rustfrit aluminium.
Møbelklassikeren fra 50’erne bestod oprindeligt af et kaffebord med tilhørende stole. Med respekt for det originale udtryk har Mandalay foretaget et nænsomt redesign af Marguerit-møblerne, så de passer til nutidens danske spisebord. For eksempel er bordene justeret i højden, og stolene er blevet rettet op, så spisebord og stol passer sammen.
- Designet er populært, fordi Marguerit er en del af dansk havetradition, og fordi møblerne er indbegrebet af dansk sommer, mener Mogens Tolling, der er ophavsmand til redesignet og de nye modeller. Han fortsætter:
- Da jeg for snart 15 år siden så den originale Margueritstol, blev jeg mindet om gode oplevelser fra min egen barndom, og den følelse vil jeg gerne give videre til kunderne. Derfor har det været vigtigt for mig at bibeholde det originale udtryk i Marguerit møblerne, og det synes jeg er lykkedes.
Mogens Tollings redesign omfatter også Marguerit-møblernes stel. De tunge, malede jernstel er udskiftet med lette stel i pulverlakeret aluminium.
- Det er vigtigt, at havemøbler er lette, så de er nemme at flytte rundt med på terrassen og i haven, og de pulverlakerede aluminiumstel kræver ikke anden vedligehold end en fugtig klud i ny og næ, siger manden bag de nutidige Marguerit-møbler og tilføjer. at Marguerit-blomsten i massiv Burmateak er der ikke ændret på.

Nyt bådformet bord

Havemøblerne har været så populære, at Mandalay i år udvider serien med et nyt foldebord til den lille terrasse eller altan. Det er bådformet og passer sammen med et andet og større bådformet havebord i serien.
Efter mange opfordringer fra forældre og bedsteforældre relancerer Mandalay i år Marguerit Kids. Det er en miniature-udgave af møblerne til de voksne, så også de små i familien kan nyde sommeren i deres helt eget havesæt.
- Det er kommet lidt bag på os, at så mange har efterspurgt Marguerit Kids, men jeg ser det som et udtryk for, at vi voksne ikke vil spare på kvalitet til vores børn, siger Mogens Tolling.
- Vi vil have den ægte vare, og pengene er givet godt ud, for møblerne holder i mange år og kan gå i arv.

Havebord i højtryks-kompaktlaminat

Til dem, der fravælger møbler med træ, har Mandalay udviklet et helt igennem vedligeholdelsesfrit Marguerit-havebord med bordplade i højtryks-kompaktlaminat. Det er et hollandsk kvalitetsprodukt, udviklet til udendørs facadebeklædning.
Det har en flot overfladestruktur, er stærkt og helt formstabilt. Bordstellet er i pulverlakeret aluminium.

Publiceret 22 February 2013 08:00