Line Midtgaard (tv.), Mia Raahauge og Camilla Frees Nissen er sure og ikke mindst skuffede.

Line Midtgaard (tv.), Mia Raahauge og Camilla Frees Nissen er sure og ikke mindst skuffede. "Det som egentligt skulle være noget postivt, ender nu med en masse misforståelser. Det havde også været fedt udadtil at IBC i Aabenraa donerer de her penge til Kræftens Bekæmpelse." Foto: Mette Henriksen

Handelsskoleelever er skuffede

Elevrådsledelsen på IBC i Aabenraa nedstemmer afgangsklasses vinderforslag efter konkurrence

Af
Mette Henriksen

Eleverne på IBC i Aabenraa har meget andet end afsætning og markedsføringsstrategier i hovedet. De vil nemlig også gerne gøre en forskel.
Da skolen skulle finde vinderen af en intern konkurrence, som gik ud på, hvad pengene fra undervisningsmiljøprisen skulle gå til, havde ikke mindre end 65 procent af konkurrencedeltagerne således stemt på forslaget om at donere pengene til Kræftens Bekæmpelse.
Forslaget blev dog efterfølgende nedstemt af elevrådsledelsen, som mente, at pengene skulle gå til en skolerelateret begivenhed. Med nedstemningen kom en undskyldning om at der var sket en kommunikationsfejl i forbindelse med udskrivningen af konkurrencen.
Således doneres 12.000 kroner af den samlede gevinst på 25.000 kroner nu til Kræftens Bekæmpelse, mens resten blandt andet bruges på skolens årlige sundhedsdag.
Håndteringen af episoden skuffer eleverne fra HHX 3e, som står bag forslaget.
"Vi var i tvivl, om pengene skulle gå til et skolerelateret formål, da det drejer sig om penge fra undervisningsmiljøprisen. Men efter at have forhørt os hos ledelsen fik vi grønt lys for at gå videre med forslaget," fortæller Mia Raahauge, som er medlem af skolens elevråd.
"Elevrådsledelsen indrømmer, at den ikke har meldt ud tydeligt, at forslaget skal gå til en skolerelateret aktivitet. Men de begrunder det samtidig med, at mange elever slet ikke havde stemt. Og det er ikke fair overfor dem, som rent faktisk tager stilling og stemmer. Det er hamrende udemokratisk. Vi troede, vi kunne være med til at gøre noget. I stedet for står vi tilbage med en meget ubehagelig følelse af, at det det hele flyver hen over hovedet på os," fastslår Line Midtgaard.
Elevrådsformand Mads Brander Ravn opfatter det ikke, som om der på skolen er en generel utilfredshed over nedstemningen.
"Klassen er selv ramt af en kræftsyg patient, hvilket er tragisk. Dette ændrer dog ikke på, at det er penge, som skolen har fået for at gavne eleverne. Derfor har vi handlet, som vi gør," lyder det herfra.

Publiceret 22 February 2013 14:00